Как да намерим най-добрата оферта за потребителски кредит

Pinterest LinkedIn +

Потребителските кредити стават все по-съществена част от нашето ежедневие. Дали сме планирали ремонт, или някаква голяма покупка, без да вземем заем, трудно бихме се справили. Много малко са хората, които могат да спестят и да избегнат банково финансиране.

Какво е потребителски кредит

В най-опростения вариант това е договор за отпускане на финансови средства срещу лихва. В документа трябва да се съдържа информация относно размера и лихвата по заема, годишния процент на разходите (ГПР), броя на вноските и техния падеж, срока на пълното погасяване на използваната сума, застрахователна премия, както и информация за правата и задълженията на всяка от страните по този договор. Всички тези реквизити са задължителни и имат за цел да запознаят кредитополучателя с условията на потребителския кредит.

Как да кандидатствате

Ако вече сте решили да се възползвате от пари назаем, за да осъществите своите планове, следващата стъпка е да проучите предложенията на финансовите институции и да изберете най-подходящото от тях. Като големи предимства на потребителските кредити могат да се посочат възможността за онлайн кандидатстване и фактът, че имате възможност да получите одобрение без поръчител.

От вас се изисква да предоставите валидна лична карта, имейл адрес, личен телефонен номер и малко повече информация за вас. Добрата ви кредитна история ще ви донесе сигурно одобрение в рамките на няколко минути и по-добри условия.

За да получите своето online кредитиране е необходимо да направите следните няколко стъпки:

  • влезте в платформата на кредитната институция, която сте избрали – всичко се случва онлайн. Бързо и лесно може да въведете коректно своите данни от личната си карта, както и да отговорите на допълнителните въпроси, които касаят вас самите; 
  • изберете сумата, която ви е необходима и срока, за който смятате да погасите потребителския кредит – повечето онлайн платформи предоставят възможността вие сами да определите сумата и срока, които ви устройват. Още тогава ще видите и погасителните вноски, както и крайната сума, която ще дължите;
  • изпратете вашата заявка и очаквайте кредитен консултант да се свърже с вас – вече не е необходимо да чакате с дни дали ще бъдете одобрени, всичко става за минути. 

Как правилно да подберете кредитната компания

Ако се нуждаете от потребителски кредит, подбирайте внимателно – има толкова много фактори, които трябва да се отчетат. На първо място, това е лихвеният процент – там, където е най-изгоден, ще платите най-малко за услугата, която ползвате. Срокът за погасяване на заема също е от значение – колкото по-малък е той, толкова по-малка лихва върху изтеглената сума ще платите и толкова по-бързо ще приключи вашето задължение. Освен лихвата отпуснатите ви финансови средства може да имат и разходи, които трябва да покриете. Именно това е годишният процент на разходите – това са сумите, които заплащате за обслужването на заема си. Някои кредитни институции предлагат ниски лихви, но висок ГПР. Много хора не отразяват този показател като важна особеност, когато търсят финансиране. За да избегнете неприятни последствия, четете внимателно условията на договора, който ви се предлага за подписване.

Одобрението веднага означава ли, че това са бързи пари

Онлайн кандидатстването за потребителски кредит и бързото одобрение са направени за ваше улеснение, но това не класифицира заема ви като бързи пари. Бързината идва от опростената онлайн процедура и изцяло дигиталното обслужване. Спестявате си времето за посещение на офис, многото хартиени документи, които се попълват и получавате веднага парите по сметката си. Заявявайки желанието си за финансиране онлайн, ще получите същите условия като тези при кандидатстване в банков клон, а е възможно да се възползвате и от преференции. Средства се отпускат на потребители с висока кредитна оценка, а вследствие на нея се предлагат и по-добри условия. В случай че вашето искане е одобрено, подписването на договора също се осъществява по електронен път. Вече сте напълно подготвени и може смело да заявите своето искане за финансиране.

Потребителски кредит лихва

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.