Как да изберем подходящите детски легла?

Pinterest LinkedIn +

Навършат ли две годинки, малките са напълно готови са сменят бебешката кошарка за детско легло. И тогава родителите се изправят пред предизвикателството да открият подходящото легло сред изобилието на видове, размери и цветове на тези детски артикули.

Ако и на вас ви предстои да направите подобна покупка, ето нашите 10 стъпки за избор на подходящите легла

Разгледайте леглата в няколко магазина

Посетете няколко магазина за детски стоки, за да добиете представа за размерите и видовете детски легла , които се предлагат. Добра идея и да не посещавате търговците сами, а заедно с детето си. Така ще разберете какво се харесва на мъничето и по-лесно ще вземете крайното решение.

Уверете се, че леглото пасва на стаята

Няма никакво значение колко удобно и красиво е леглото, ако размерите му не отговаря на тези на детската стая. Затова, преди да започнете търсенето направете измервания на пространството, с което разполагате и вижте дали, като поставите леглото малчо ще може да се придвижва из стаята без проблем.

Спрете се на вид

При избора на подходящия вид е препоръчително да се съобразите както с размерите на стаята, така и с възрастта на детето и с неговите желания. Въз основа на тази информация можете да се спрете както на стандартно единично легло, така и на двуетажно, тип “мансарда”, с място за съхранение, тип “сандвич” и други.

детско легло

Уверете се, че леглото е без токсични бои и лакови покрития

Почти всички модели детски легла, които се предлагат в магазинната мрежа са цветни и с различни завършвания. Обикновено производителите се съобразяват и не използват токсични бои и лакове при производството на легълцата, но въпреки това ви съветваме да направите и своя проверка. Потърсете информация какви бои и лакове са използвани при направата на леглото, за да сте спокойни, че дори и детето да започне да ръба рамката (малките имат подобни наклонности), това няма да доведе до появата на алергични реакции или други здравословни проблеми.

Проверете конструкцията на леглото

Без значение дали купувате този детски продукт от водещ производител или не, проверката на конструкцията на леглото е много важна. Уверете се, че детският артикул няма никакви остри ръбове или крепежни елементи, които не са поставени правилно и стилно. Погледнете и дъното, за да разберете дали е стабилно и здраво и дали има възможност за проветряване.

Изберете правилния матрак

Едновременно с покупката на легълцето е добре да закупите и детското матраче. По възможност купувайте тези два продукта от един магазин, за да можете на място да тествате дали матрачето пасва точно на леглото. Няма да сгрешите и ако към матрачето добавите и проектор.

Спрете се на легло, което се сглобява лесно

Ако не се занимавате със сглобяване на мебели професионално по-добре търсете детски легла, които се сглобяват лесно и без да се налага да следвате сложни схеми.

Изберете стил, който отговаря на стила на детската стая

Дори и да се изкушавате да изберете легълце, което да си хармонира с останалите мебели в жилището ви, не го правете. Не забравяйте, че купувате легло за стаята на детето си и трябва да се съобразите с неговите желания за стил, цвят и вид на леглото. Защото детската стая е мястото, на което малчугана ще прекарва много време и всички мебели, включително леглото трябва да допадат на него, а не на вас.

Имате ли възможност, тествайте леглото

Ако пазарувате от физически магазин помолете детето си да легне върху него, за да го пробва, преди да го закупите. А ако е възможно легнете и вие, за да се уверите, че детския артикул, който смятате да купите е наистина удобен и детето ви ще се чувства комфортно и удобно, докато го използва.


Пазарувайте разумно и търсете гаранции

Не бързайте с покупката, избирайте внимателно и винаги търсете гаранция за продукта. Ако попаднете на търговец, който не ви дава такава, по-добре потърсете друг магазин.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.