Къде е Бербатов?

Pinterest LinkedIn +

Звездата на българския спорт Димитър Бербатов вече официално е футболист на английския отбор от Премиершип - Fulham, ставайки най-скъпия трансфер в историята на клуба, датираща от 1879 г. Мениджърът на 31-годишният спортист, играещ на поста централен нападател, потвърди новината, допълвайки че Бербатов е минал успешно медицинските изследвания и вече е подписал договора си.

Това бе една от водещите футболни новини късно снощи, но днес сър Алекс Фъргюсън съумя да хвърли поредната бомба, след като заяви, че не знае нищо за трансфера на българина във Фулъм.

"Не знам нищо. Не сме имали никакъв контакт с него. Мислехме, че е в Италия, за да премине във Fiorentina. Оказа се обаче, че не е там. Честно казано, може да бъде навсякъде. Няма да се изненадам, ако дори е в Tottenham. Не мисля, че е сигурно, че ще отиде във Fulham."

Само преди два дни се смяташе, че футболистът е сигурно ново попълнение на виолетовите. Тогава се появи и предложението на Fulham, като според английските медии в полза на англичаните са натежали желанието на съпругата на Димитър Бербатов, както и близостта му с Мартин Йол.

Италианският клуб твърди, че не само се е стигнало да споразумение с Man United, но вече е била преведена първата вноска по трансферната такса. "Що се отнася до самия футболист, извън неговите характеристики и технически качества, сме щастливи, че той не дойде във Фиорентина, защото не заслужава нашия град, нашата фланелка и ценностите, които тя отстоява", негодуват във Флоренция.

Последната новина в официалния сайт на Fulham, отнасяща се до преминаването на Бербатов в клуба, заедно с Киеран Ричардсън, е от 30 август и в нея е цитирано изказването на Мартин Йол, че ако Бербатов премине успешно медицинските изследвания, "той ще бъде един от нашите играчи. Много клубове проявяваха интерес към него, но ние сме тези, които съумяха да го привлекат."

Димитър Бербатов вече ще бъде най-високо платеният футболист в състава на Fulham, пишат британските медии. Досега вратарят Марк Шварцер водеше в класацията с 45 000 паунда седмична заплата, но нападателят ще получава по 60 000 или дори под 100 000 (5 млн. на сезон), в случай че информацията на The Sun се окаже достоверна. Следващият мач на Fulham е срещу West Ham и ще се проведе на техния Upton Park на 1 септември.

Сподели.