Качествен дървен материал от "Емсиен-3" ООД

Pinterest LinkedIn +

Качественият дървен материал, добиван в България, се наложи като трайно предпочитана дървесина в Европа и Азия. "Емсиен-3" ООД предлага своята продукция на българския пазар с качеството, което се предлага и в чужбина, като например: Австрия, Гърция, Турция, Белгия, Македония и други. Фирмата е специализирана в дърводобив, производство и търговия на греди, талпи, дъски, летви, сачак, челни дъски, дюшеме и друг фасониран материал от дървесина.

"Емсиен-3" ООД има своя бизнес философия и основна част от нея е стриктно да спазва фирмената си политика, която изключва ползването и търговията с незаконно добита дървесина, както и дървесина от гори, залесени с генетично модифицирани дървесни видове. Цялата продукция, която предлагат, е от дървесина, която е сертифицирана и стандартизирана от реномирания регулатор Forest Stewardship Council (FSC). А процесът по производство и управлението е сертифициран по ISO 9001.

Какво е Сертификат FSC – Forest Stewardship Council (Съвет за стопанисване на горите)?

Това е сертификат за общоприета норма за това какво е правилно и добре управлявана гора. Световната организация Forest Stewardship Council регулира баланса между икономически, екологични и социални интереси. А тяхното сертифциране е първата световна и независима горска етикираща система, която се прилага в 80 държави на петте континента.

Какво е сертифициране по ISO 9001? 

ISO 9001 също е сертификат, който гарантира международен стандарт на организиране и управление на дейността на фирмата. Той е показател, че фирмата се ръководи и функционира успешно, като дейността ù е насочена основно към високото качество на продуктите и услугите в полза на клиента.

"Емсиен-3" ООД притежава тези два най-важни сертификата за дейността си и това я нарежда сред фирмите, работещи на европейско и световно ниво.

Видове висококачествен дървен материал от "Емсиен-3" ООД

Фирмата предлага следните артикули: греди, дъски, сачак, ламперия, тапи, летви, дюшеме, челни дъски, ритловци.

Услуги

Фирмата предлага следните съпътстващи услуги: импрегниране, рендосване, сушене, транспорт.

За импрегнирането на дървесината "Емсиен-3" ООД използва импрегнант по стандарта EN-ISO9001 и със сертификат по международни стандарти – Bochemit QB. Импрегнирането е необходимо, за да се предпази дървесината от дървояди, гъби, плесени и други биологични вредители.

Видовете рендосване се определят от нуждите. То може да е едностранно, двустранно, тристранно или четиристранно. При този процес се достига до гладко и завършено сечение на дървения материал.

За използването на дървения материал, особено за производството на мебели, е нужно той да е добре изсушен. "Емсиен" разполага с високотехнологични сушилни.

Фирмата предлага и транспортиране на дървения материал.

Мисия и цели на "Емсиен-3"

Като важната част от бизнес философията на фирмата, освен тази по отношение на стриктното използване само на сертифициран дървен материал от регламентирани сечища, "Емсиен-3", акцентира и на няколко градивни точки в работата си, а имено:

Качествено изпълнение на поръчките;

Спазване на сроковете;

Конкурентни цени;

Изпълнение на всяка поръчка, независимо колко нестандартна е тя;

Професионално отношение към клиентите.

Силните страни

Качественият дървен материал не е единствената силна страна на фирмата. Тя е утвърден семеен бизнес, съчетаващ традиция и иновативност в хармония със фамилните ценности.

Професионалното изпълнение на цялостната услуга и във всеки един неин етап също е приоритет на всеки един специалист, работещ в "Емсиен".

Отзивчивото и индивидуално отношение, бързи и точни доставки, високо ниво на гъвкавост, по отношение на индивидуални проекти, и всичко необходимо за пълната удовлетвореност на клиента са водещите мотиви, що се касае до управлението и работния процес във фирмата.

"Емсиен-3" ООД е семейна фирма. И високите критерии за качество са се определяли, оформяли и развивали във времето под устойчивостта на фамилните ценности, като водещи са чест, доблест и достойнство. Всички решения се взимат адаптивно и без външно влияние на акционери и инвеститори, които могат да повлияят на качеството с цел по-голяма финансова облага.

Полезни съвети

Как да изберем качествения дървен материал?

Много е важно да се определи предварително за какъв период от време виждате стабилността на инвестицията, която сте решили да направите и заради която ви е нужен дървен материал. Но каквото и да сте решили да изработите, то качественият дървен материал е най-подходящият избор не само по отношение на дългосрочност за безпроблемно ползване. Специалистите от "Емсиен-3" ООД съветват да се купува дървен материал първо качество. А за целта дървото трябва да бъде отсечено в правилния момент от развитието му и в правилния сезон. Това са фактори, които предопределят качеството на дървесината, също като тези – как е отрязано дървото, как е обработено и изсушено. Гаранция, че са спазени всички тези технологични правила, е FSC сертификатът. Дървен материал, който не притежава този сертификат, е със съмнително качество.

Как да изберем качествения дървен материал за ремонт на покрива?

Професионалистите от "Емсиен-3" ООД информират, че покрив може да се ремонтира или изгради от всякаква дървесина, но в случая трябва да се осъзнае ясно, че това е важна инвестиция и не бива да се пренебрегва качеството. Затова, когато намерението е да се изгради покрив с идеята за дълготрайност и устойчивост, е най-добре да се купят греди първо качество. Не се препоръчва ползването на кофражни греди. Не е добро решение и да се закупят кофражни греди с намерението да се ползват за покрив.

Още полезни съвети за качествения дървен материал

На самия срез на гредата не трябва да се вижда сърцето на дървото. В случай че виждате точка в средата и след това непрекъснати кръгове, това е знак, че гредата е направена от дърво, което не е узряло за отсичане с цел добив на качествена дървесина. В зрялата дървесина няма толкова голямо вътрешно съпротивление и напрежение, както при младите дървета. А тези греди, които имат описаните признаци на сърцевина, могат да се ползват за къси детайли. Но задължително да се анкетират към стабилна основа.

Друг съвет от "Емсиен-3" ООД е да избирате дървесина за ремонт или изграждане на покрив, която няма никакви остатъци от дървесна кора. Кората се среща предимно на дървен материал от трето качество. Той се използва основно за кофраж. Но в случай че вече сте закупили дървен материал с остатъци от кора, тогава тя трябва да се премахне възможно най-бързо, тъй като под нея се развиват дървояди и други биологични вредители. Трябва да се внимава и когато се закупуват летви, предлагани на връзки. Тогава има риск в средата да има счупени или такива с дървесна кора по тях. Същото важи и за всякакъв друг вид дървен материал, затова е добре да се развързват връзките и да се преглежда щателно.

Важно е също да се информирате дали и как е импрегниран дървеният материал. Когато иглолистната дървесина е импрегнирана под налягане, инжектирана с качествени консерванти, то външният ù вид е натурално естетичен и често няма нужда от лакиране. Качественото импрегниране удължава безпроблемния живот на дървения материал до 25 години.

За още полезни съвети може да потърсите професионалистите от "Емсиен-3" ООД. Фирмата се намира в град София на кръговото на Околовръстен път и бул. "Ломско шосе" № 254-А. В складовата база се поддържат постоянни наличности на необходимия дървен материал за изграждане на дървени къщи, дървени покривни конструкции, навеси, беседки, мебели и други обекти, както и богат избор на различните видове дървен материал по отношение за размерите.

Сподели.