Juno Awards 2011: Arcade Fire, Джъстин Бийбър, Нийл Йънг

Pinterest LinkedIn +

Канадската рок банда Arcade Fire добави четири статуетки Juno към колекцията си от Грами и две Британски музикални награди (Brit) при разпределението на 40-те годишни награди за музика на Канадската академия за звукозаписно изкуство и наука (CARAS).

Осемчленната банда от Монреал, отличена с Грами за своя последен към днешна дата, трети студиен албум The Suburbs, бе номинирана в пет категории и спечели статуетки за "Най-добра група на годината", "Авторство на песни", "Най-добър алтърнатив албум" и "Албум на 2010 г.". The Suburbs оглавява класациите на най-добрите албуми на 2010 г. и на редица водещи музикални медии като BBC 6 Music, Clash Magazine, Q magazine, а в тези на Billboard, Time и Spin е под No.2.

Въпреки че бе номиниран в шест категории, 24-годишният рапър Drake, който бе и водещ на церемонията по връчването на наградите Juno, предназначени за най-успешните канадски артисти, продуценти и звукозаписни инженери, остана с празни ръце.

Същевременно, осем години по-младият от него тийн идол Джъстин Бийбър (Justin Bieber) си отиде с два трофея – за "Най-добър поп албум на 2010 г." и "Фаворит на феновете", а 65-годишният рок ветеран Нийл Йънг (Neil Young) – с цели три статуетки, включително титлата "Артист на 2010 г.".

Сподели.