Julia Roberts в новото видео на Dave Matthews Band

Pinterest LinkedIn +

Американската джем група Dave Matthews Band е избрала поредния сингъл от своя последен албум "Stand Up". Песента "Dreamgirl" е пилотна за диска и към нея вече е заснет клип, в чиято главна роля участва актрисата Джулия Робъртс (Julia Roberts). Неговата премиера е днес (17 август) по VH1.

Видеото към "Dreamgirl" е заснето в рамките на 2 дни, в покрайнините на Бруклин и Харлем, в началото на лятото, от режисьора Дейв Мeйерс (Dave Meyers). Той е автор на някои от най-известните клипове на бандата, а също и на такива на Outkast, Kanye West, Jay Z и Jennifer Lopez. Мейерс стои и зад хитовия клип на хип-хоп звездата Миси Елиът (Missy Elliot) "Lose Control", който е номиниран в 6 категории за MTV Video Music Awards 2005.

Концептуалното видео, изградено от отделни епизоди, визуализира мечтите на Джулия Робъртс, олицетворени от членовете на Dave Matthews Band. 37-годишната актриса, носителка на Oscar за ролята си на Ерин Брокович в едноименния филм, е дългогодишна почитателка и приятелка на бандата. След раждането на близнаци през ноември миналата година, Робъртс заяви, че ще си почине от работа. "Dreamgirl" е нейната първа филмова роля оттогава, но ще бъде последвана от появи в лентите "Charlotte's Web" и "The Ant Bully" и бродуейската постановка "Three Days of Rain" следващата пролет.

За групата на Дейв Матюс, която в момента преполовява особено успешното си лятно турне, "Dreamgirl" също няма да остане единствено екранно участие. Тя ще участва в серия от промо спотове, включващи едноименното парче от албума "Stand Up". Първите от тях вече са факт в спортната програмна схема на телевизията CBS.

Сподели.