Judas Priest, Whitesnake, Saxon, Slade идват в България за Sofia Rocks 2011

Pinterest LinkedIn +

Легендарната британска хеви метъл банда Judas Priest ще бъде хедлайнер на фестивала Sofia Rocks 2011, който ще се състои на 8 юли на Национален хиподрум в Банкя. В шоуто ще се включат още Whitesnake, Saxon и Slade.

България е спирка от прощалното световно турне на Judas Priest - Epitaph, с което музикантите слагат край на своята 40-годишна кариера.

Една от най-великите рок банди на всички времена, основана от Дейвид Ковърдейл през 1977 година в Англия - Whitesnake, също пристига за Sofia Rocks 2011 с новия си 11-ти поред студиен албум - Forevermore, както и с всички хитове през годините.

Английската хеви метъл група Saxon, сформирана през 1976 година, също идва със съвсем нов материал, като датата в София е част от актуалното турне на музикантите в подкрепа на новия им албум Call To Arms.

Другото име в афиша на Sofia Rocks 2011 е британската банда Slade, която се налага в ерата на глем рока в началото на 70-те години на миналия век.

Билетите за Sofia Rocks 2011 влизат в продажба на 31 март в мрежата на Еventim. Първите 1000 билета във всяка ценова категория ще се продават на промо цени, както следва:

Правостоящи: 59 лева
Седящи: 69 лева
Седящи: 79 лева
Правостоящи Фен Зона: 79 лева

След това билетите ще бъдат на следните цени:

Правостоящи: 69 лева
Седящи: 79 лева
Седящи: 89 лева
Правостоящи Фен Зона: 89 лева

В деня на концерта - 8 юли, билети ще се продават и на място на същите цени.

Къмпинг билета струва 20 лева (за палатка, каравана или кемпер), като в къмпинга ще има вода и електричество. Паркинг билета е на цена от 10 лева, като ще бъдат осигурени 3000 паркоместа на специално създаден от организаторите охраняем паркинг.

Мястото на събитието - Национален хиподрум в Банкя, ще бъде обособено и специално конструирано за фестивала и този преди него - Sonisphere 2011. Ще бъдат изградени трибуни и зони за максимално удобство на всички, които ще станат част от двете събития. Идеята на организаторите от Болкън Ентъртейнмънт е в София да бъде създадена и разработена локация, подходяща за провеждането на фестивали и мащабни ивенти, където да могат да се събират много хора при перфектни условия и комфорт.

В зоната на фестивала ще има обособени кетъринг зони (за хранене и напитки), както и химически тоалетни.

Всички видове транспорт ще работят на специален удължен работен режим. Билетът за фестивала Sofia Rocks 2011 ще важи като безплатен пропуск за ползването на всички видове транспорт:

Автобусна линия 42
Начална спирка: Метростанция Сливница

Освен тази линия, организаторите ще пуснат и допълнителни автобуси.

Влак: София – Банкя
Начална спирка: Централна гара, София
Ще има спирка точно на Хиподрума.

Вратите на Sofia Rocks 2011 отварят в 15:00 часа, а самото шоу ще започне в 17:00 часа.

Сподели.