Judas Priest, Whitesnake, Mike & The Mechanics, Slade и Saxon с грандиозно шоу на Sofia Rocks 2011

Pinterest LinkedIn +

Грандиозно шоу очаква феновете на 8 юли, които ще посетят фестивала Sofia Rocks 2011. Стадион "Българска армия" ще се превърне в арена на шумно, цветно и зрелищно изпълнение на няколко икони в рок музиката.

Judas Priest пристигат в България като хедлайнери с над два часа сет и огромно количество пиротехника. Специалните ефекти ще бъдат доставени у нас с няколко тира и обучен технически екип, който да ги подготви за събитието. Британците са известни като една от най-шумните рок банди в света, така че едно от първите изисквания в райдера на групата е: "никакви ограничения по отношение на звука". Метъл иконите отказват да се съобразят с каквито и да било ограничения, които могат да ги накарат да звучат като "не чак толкова шумна банда". Сценичният сет, особено в началото на концерта, също крие приятна изненада за публиката.       

Judas Priest избраха да прекарат в България всичките си свободни дни между шоуто им в Солун на 6 юли и концерта в Истанбул на 10 юли.

За престоя си у нас Judas Priest пожелаха огромно количество бутилки от най-добрата българска бира, която трябва да бъде налична навсякъде, включително и на сцената. Сред останалите желания на звездите са кафе, чай с много лимони и енергийни напитки. Менюто им за обяд и закуска, както и кетърингът преди концерта, обхваща разнообразни месни и вегетариански ястия и задължителното присъствие (дори и за закуската) на чили и супер лютия тобаско сос. Judas Priest изненадаха организаторите на Sofia Rocks 2011 и със специалното си желание за сериозни количества шоколад.

Докато водещата напитка за метъл иконите е бирата, то за вокала на Whitesnake питието безспорно е червено вино. Дейвид Ковърдейл е известен ценител на виното и дори притежава висококачествена собствена марка - Whitesnake Zinfande, 2008, специално селектирана и отгледана в избата De la Montoya Winery. Отличен 6+ е оценката на престижното списание California Wine Press, което удостои качествената напитка със званието "Вино на месеца".

"Обичам рокендрол и вино... Всички ние в Whitesnake обичаме музиката, виното и... жените – това е, което искаме от живота", споделя Ковърдейл в интервю пред списанието.

Освен различни сортове и реколти от най-качествените български вина, за престоя му в София Дейвид Ковърдейл държи в менюто му да присъстват и буркан български био мед, био мляко с 2% масленост, ядки и минерална вулканична вода от островите Фиджи. Изискването към организаторите е храната да бъде без изкуствени добавки, консерванти и оцветители, както и да се набляга на ядките, пресните зеленчуци и плодове.

Лукът и броколите задължително трябва да се изключат от менюто на Ковърдейл. За сметка на това рок идолът иска да бъде снабден с голямо количество пощенски картички с възможно най-разнообразни изгледи и снимки на забележителности от България, както и пощенски марки, за да може да ги изпрати директно на свои приятели по целия свят.
Сподели.