John Lydon от Sex Pistols: “Болестите и болката ме направиха човека, който съм днес”

Pinterest LinkedIn +

Фронтменът на култовата британска пънк група Sex Pistols, Джон Лайдън (John Lydon), заяви, че тежките моменти в живота му са го изградили като личност.

На въпрос на The Guardian как иска да бъде запомнен, Лайдън отговори: „Като някого, който уважава правата на другите и защитава хората в неравностойно положение. Обожавам да се чувствам жив. Когато излизаш от кома като дете, всеки момент на събуждане е повод за празник.”


Пънк идолът заяви също така, че въпреки скорошните си колаборации с китариста на Sex Pistols, Глен Матлок (Glenn Matlock), никога няма да запише нов материал за легендарната банда.


„Не мога да пиша за Sex Pistols. Емоционално ще имитирам самия себе си, затова по-добре помнете бандата като това, което беше преди. PiL [Public Image Ltd. – пост-пънк групата, която Лайдън сформира след като напуска Sex Pistols] е израз на свободата и никой не може да се върне назад след такъв ракурс. Всичките ми нови идеи са свързани с PiL. Вдъхновението ми е всичко, което човешкото ми същество умее да достигне. Не слушам никаква музика, когато съм на вълна PiL, защото влиянията могат да развалят благоденствието ти” каза още Лайдън.


Сподели.