Joe Lynn Turner - Second Hand Life

Pinterest LinkedIn +

"Second Hand Life" е десетият солов албум на Джо Лин Търнър (Joe Lynn Turner) в неговата кариера. Този път той се завръща направо към своите мелодични рок-корени.

За целта изпълнителят работи по композирането на новите парчета заедно със светила като Джим Петерник (Jim Peterik - ex Survivor), Боб Хелд (Bob Held), Карл Кокран (Karl Cochran) и Мартин Брили (Martin Briley). Освен това албумът включва и парчето "Stroke of Midnight", писано заедно с Ричи Блекмор (Ritchie Blackmore), Джим Петерник и Роджър Глоувър (Roger Glover).

"Бих описал новия си албум като хибрид между "The Usual Suspects" и "Sunstorm" - моя последен студиен проект, който получи повече положителни ревюта и оценки от който и да е от соловите ми албуми от "Rescue You" насетне. Чувствах, че феновете искат да чуят повече музика в духа на мелодичния рок. Така че струва ми се това е и което ще получат в този албум", споделя самият Джо.

С близо 30-годишната си кариера и участие в над 50 високо оценени албума, Джо Лин Търнър остава един от най-характерните, сантиментални и експресивни вокалисти. Роден през 1951 г. в Ню Джърси, той се докосва до успеха с музиканти като Ричи Блекмор, който е толкова впечатлен от него, че веднага след прослушването му го кани да се присъедини към Rainbow - групата която той създава след като напуска Deep Purple. Търнър изпява някои от емблематичните сингли на Rainbow - "I Surrender," "Can't Happen Here," "Jealous Lover," "Stone Cold," "Street of Dreams" и "Can't Let You Go" - допринесли за дефинирането на мелодичния рок жанр.

През 1984 г. Блекмор се събира отново с Deep Purple, което дава възможност на Търнър да работи върху своя първи солов албум "Rescue You". През 1989 г. Deep Purple се нуждаят от нов вокалист, който да заеме мястото на Иън Гилън (Ian Gillan). Джо е поканен на прослушване и скоро се оказва в ролята на вокалист на една от основните групи, оказвали му сериозно въздействие като тинейджър. Заедно реализират албума "Slaves and Masters", след който се впускат в голямо световно турне.

Траклист:

1. Love is Life
2. Got Me Where You Want Me
3. Second Hand Life
4. In Your Eyes
5. Blood Red Sky
6. Stroke of Midnight
7. Over the Top
8. Cruel
9. Sweet Obsession
10. Love Is On Our Side
11. Two Lights (European exclusive bonus track)

Разпространява: Рива Саунд
Сподели.