Живка Ролева спечели „Фермата“ 7 и чек за 100 000 лева, по около 60 есемеса пуснаха за Кирил и Мартина

Pinterest LinkedIn +

Живка Ролева е големият победител в седмия сезон на „Фермата: Време за пробуждане“. Преди повече от три месеца водачката на високопланински камион, която е от Казанлък, но живее в Гьотциз, Австрия, тръгна към целта заедно с още 21 мъже и жени, но единствена успя да покори върха. „Искам да кажа голямо благодаря на всички хора, които имат умове и сърца! Посвещавам наградата си на зрителя!”, бяха първите й думи, след като получи титлата и чека за 100 0000 лева.

С триумфа си 39-годишната Живка се превърна в третата жена, която печели най-гледаното риалити у нас след Веселка Маринова и Ваня Илиева от предишните два сезона. Към първото място я изстреляха феновете й, които се оказаха значително повече от тези на съперниците й. На грандиозния финал тя взе общо 87 точки, най-високия сбор от три компонента: резултата от последните битки на Арената, гласовете на членовете на Фермерския съвет, съставен от героите от всички сезони досега, и решаващия вот на зрителите. След нея останаха Кирил с 45 точки, Мартина с 30 точки и Пламен с 28 точки.

Любопитен беше резултатът от гласуването на зрителите, според който Кирил и Мартина получиха по-малко от 10% зрителски вот. Малко по-харесван се оказа Пламен, който получи 18% одобрение от зрителите, а разликата от 8% се оказа, че се равнява на около 50 есемеса. Просто изчисление показва, че антигероите във "Фермата" тази година са получили по около 60 гласа, като се има предвид, че от един телефон можеше да се изпратят до 50 есемеса. На този фон победата на Живка, която получи 62% от зрителския вот, се оказа безапелационна.

В социалните мрежи много от зрителите коментираха, че най-ярката и позитивна личност сред финалистите действително е казанлъчанката, но много не по-малко достойни и стойностни хора като Стефан и Ваня, които отпаднаха по пътя към финала, също се радват на народната любов.

Финалът изпрати четиримата претенденти под открито небе, където ги очакваха три тежки изпитания. Живка, Пламен, Кирил и Мартина премериха сили при минусови температури и показаха огромна физическа и психическа издръжливост. Всеки от тях даде най-доброто от себе си, за да спечели състезанието и да запише името си в историята на предаването.

В тазгодишния сезон участниците оставиха частица от себе си и при възстановяването на манастира „Свети Архангел Михаил“ в село Шума. След повече от три месеца усилен труд те изпълниха най-важната и благородна мисията на „Фермата: Време за пробуждане“  - да съградят работещо стопанство, да вдъхнат нов живот на рушащата се света обител и да ударят отново заглъхналата камбана.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.