Jimmy Page стана почетен гражданин на Рио де Жанейро

Pinterest LinkedIn +


Джими Пейдж (Jimmy Page), китарист на рокгрупата Led Zeppelin, е бил награден с почетно гражданство от град Рио де Жанейро за благотворителната си дейност в Бразилия, съобщава Bloomberg.org.

Пейдж, чието навярно най-известно парче си остава баладата "Stairway to Heaven", е получил високата чест за дейността си в помощ на бедните и изоставените деца в Бразилия, както и за подкрепата, която оказва на "Casa Jimmy" - квартален приют за деца. Роденият в Англия музикант пристига за първи път в Бразилия през 1975 г., където се запознава с Джим Капалди (Jim Capaldi), барабанист в рокгрупата Traffic. Съпругата на Капалди била бразилка по народност и именно тя им показала нищетата в предградията на Рио.

"Двадесет години по-късно отново бях там, за да промотирам един албум и тогава имаше доста сериозни проблеми в предградията," припомня си Пейдж и описва бедняшките квартали на Рио - застроени с разпадащи се паянтови бараки и населени с хора без пукната пара, за които никой не се интересува. "Тогава усетих колко сериозно беше всъщност положението и реших, че искам да се опитам да направя нещо, с което да помогна."

"Casa Jimmy" осигурява дом за 15 осиротели или изоставени деца, както и за пет майки-тийнейджърки и техните деца. Откакто домът е отворил врати преди шест години, в него са живели над 300 деца и юноши, като децата остават в дома до момента, в който могат отново да се върнат при семействата си или да бъдат осиновени. Годишният му бюджет е близо $500 000, съгласно изявление на "Casa Jimmy".

Сподели.