JFB на поредното парти на Geronimo Breaks

Pinterest LinkedIn +

Поредното парти на Geronimo Breaks на 7 април е с лондонския диджей JFB (Vestax/Movement DMC 2003), който записва за Hospital и One Eye Rec. От българска страна диджеи ще са Chaves и Konspirator (HMSU). Мястото е клуб "3 Уши", а входът е 6 лв. На 6 април те ще гостуват и в Банско, в бар Oxygen (до хотел Пирин), където входът ще е свободен.Не са много диджеите, които могат да се похвалят, че са свирили на саунд-системите на Fabric и The End, рамо до рамо с DJ Craze, без да имат преди това издадена плоча. Но забележителните умения на JFB зад пулта и невероятната му всеотдайност към скречовете го правят един от тях.

От 16-годишен е диджей и свири в началото по частни партита и пиратски радио станции предимно hardcore, jungle, drum ’n’ bass и hip-hop. Следващата година има щастието да замести един от диджеите на местния клуб на Brighton и така бива забелязан от клубните шефове.

Не след дълго е поканен да поеме двете вечери от месеца отделени за drum ‘n’ bass в клуба “Ocean Rooms” в Brighton. Отначало свири пред хора, които си нямат понятие от drum ‘n’ bass, но неговия ентусиазъм и качествен подбор на плочите скоро го правят любимец на всички. Неговата вечер става ежеседмична и не след дълго започват гостуванията на Marky, Randall, Andy C, Friction, Zinc, Shy FX, Bad Company, Total Science и мн. др.

Вторият пробив на JFB е през изминалата година, след спечелването на престижния drum‘n’bass конкурс за нови таланти, организиран съвместно от Movement и Vestax в лондонския The End. Така той попада в полезрението на DJ Marky, Fabio и Grooverider, става редовен диджей гост на вечерите организирани от Movement, подписва договор с престижната мениджърска агенция UMC, получава ефирно време в предаването на Fabio и Grooverider по Radio 1 на BBC, както и подкрепа от Judges SS и Patife.

През януари тази година работи с Pressure Drop за тяхното EP “No Destination” за One Eye Recordings и върху дебютния си албум. Има издадени плочи за One Eye Recordings и Hospital. Неговите скречинг умения са записани в плочи на лейбъла “Marine Parade”, в парчето на MC Det – Ollie Twist Tune, както има и записи за TC Izlam, Brockie и ED Solo.

JFB ще бъде за втори път в Бългрия след гостуването му през лятото на 2004 година на турнето организирано от Geronimo Breaks.

Сподели.