Jessie J обвинена в плагиатство за песента Domino

Pinterest LinkedIn +

Американският изпълнител Уил Луумис (Will Loomis) даде под съд британската поп певица Jessie J заедно с Universal Music Group, Lava Records и Universal Republic Records. Обвинението му е, че за издадената през 2011 г. хитова нейна песен Domino е заимствано от неговата Bright Red Chords, която е пусната на пазара три години по-рано.

"Господин Луумис никога не е давал разрешение песента му да бъде използвана" се казва в изявлението на адвоката на изпълнителя, Крис Арледж (Chris Arledge).

"Надяваме се на обезщетение от съда за това нарушение" казва още той.

През април 2012 г. Луумис качи видео в YouTube, в което сравнява двете песни като наслагва неговите вокали с тези на Jessie J, за да демонстрира приликите в звученето им.

Domino е четиринайсетият бонус трак към делукс изданието на дебютния албум на певицата Who You Are, което бе преиздадено през ноември 2011 г. заедно с My Shadow и колаборацията с Давид Гета (David Ghetta) - LasorLight. Песента е и вторият сингъл от албума след Do It Like A Dude и достигна шесто място в САЩ. Албумът фигурираше на второ място в UK Album Chart и на единадесето в Billboard 200 Album Chart.

В момента Jessy J работи по втория си албум, който се очаква да излезе през 2012 г. и е продуциран от Lava Records, Universal Republic Records и Island Records.


Сподели.