Jessie J обръсна главата си за благотворителност

Pinterest LinkedIn +

Включвайки се в инициативите по повод Деня на червения нос (Red Nose Day), отбелязан на 15 февруари 2013 г., One Direction записаха кавър версия на хита на Blondie от 1979 г. One Way Or Another, достигнала No.2 в UK Top 40. Jessie J пък направи саможертва, разделяйки се с буйната си кестенява коса.

Завладялата света с хитовете си Do It Like a Dude, Price Tag и Domino 24-годишна британка легна "под ножа" пред погледите на милиони телевизионни зрители, голяма част от които явно незабавно са отворили портфейлите си, ако се съди по внушителната сума от половин милион английски лири, събрана само от инициативата на двукратната носителка на Brit Awards с повече от 11 млн. продадени копия от синглите си в цял свят.

"Чувството е най-странното, което съм изпитвала. Чувствам се толкова освободена. Но не става дума за това, а за дарението", сподели Jessie J, след като за първи път докосна главата си, чийто скалп сега прозира под половинмилиметровата коса.

Тя обясни решението си да се включи в Деня на червения нос (който тази година набра сумата от над 75 млн. лири стерлинги, предназначени за хуманитарни кампании на Острова и в Африка) като отреже косата си с желанието да направи нещо с давност поне няколко месеца. "Нещо, което да напомня и на мен, а да се надяваме и на останалите хора, че ако ти се отдаде случай, всеки ден трябва да правиш нещо добро."

Певицата подкрепи с инициативата си проекта Body & Soul на Comic Relief, чиято кауза е подобряването качеството на живот на младите хора, заболели от ХИВ. Разбирайки, че е допринесла с толкова голяма сума за целите на благотворителната организация, Джей сподели, че всички около нея, включително майка й, са се разплакали от щастие.

Като се има предвид целта на начинанието, доколко ще й отива новата фризура едва ли е било нещото, което най-много е вълнувало атрактивната лондончанка.

И все пак не може да не признаем, че с огромните си сини очи, изписани вежди и плътни устни Jessie J изглежда не по-малко привлекателно с прическа а-ла Шиниъд О'Конър в младите й години, отколкото с дългата черна коса, спускаща се доста под раменете й, с която я виждаме на снимките от тазгодишната церемония на Brit Awards.

Сподели.