Jennifer Aniston и кучето отново доминират в Америка

Pinterest LinkedIn +

За втора поредна седмица комедията "Marley & Me" остана едноличен лидер в американския боксофис. Главните роли във филма са поверени на Дженифър Анистън (Дженифър Анистън (Jennifer Aniston), Оуен Уилсън (Owen Wilson) и едно куче порода лабрадор.

Филмът успя да спечели общо 107 млн. долара и по този начин чистата печалба стана 82 млн. долара. Режисьор на продукцията е Франкъл (David Frankel). Историята в лентата разказва за младото семейство Гроган, което решава да си вземе куче. То е порода лабрадор и носи името Марли. Кучето се оказва важен учител за всички около него, и то за неща, които са наистина важни в живота.

 

 

Втората позиция е за "Bedtime Stories" с участието Адам Сандлър (Adam Sandler). Той е и продуцент на забавната история, която е режисирана от неговия дългогодишен приятел и колега Адам Шенкман (Adam Shankman). На афиша на филма се открояват и имената на Къртни Кокс (Courteney Cox) и Гай Пиърс (Guy Pierce). Действието е фокусирано върху неволите на Скийтър Бенсън, който трябва да се грижи за двете деца на сестра си. Той им разказва приказки преди лягане, които децата започват да доукрасяват. Всичко изглежда забавно до момента, в който историите започват да се превръщат в реалност, а Бенсън се оказва главно действащо лице в тях.

На трето място е "The Curious Case of Benjamin Button", който е дългоочакваният нов проект на режисьора Дейвид Финчър (David Fincher). Бюджетът на лентата е 150 млн. долара, а големите имена в каста са на Брад Пит (Brad Pitt), Кейт Бланшет (Cate Blanchett), Джулия Ормънд (Julia Ormond) и Джейсън Флеминг (Jason Flemyng). Техните персонажи са част от историята за необикновената съдба на Бенджамин Бътън, който се ражда в тялото на 80-годишен мъж. С течение на времето той започва да се подмладява и това му носи усещания, които никой друг човек не е изпитвал. Бенджамин е феномен за науката, но той просто иска да изживее живота си пълноценно и да намери голямата си любов.

Четвъртото място е за Том Круз (Tom Cruise) и военната драма за Втората световна война "Valkyrie". Мащабната продукция е заснета от режисьора Брайън Сингър (Брайън Сингър (Bryan Singer), който, освен с актьорските умения на Круз, е разполагал и с таланта на Том Уилкинсън (Tom Wilkinson), Кенет Брана (Kenneth Branagh) и Терънс Стамп (Terence Stamp). Историята във филма е базирана върху реални събития от Втората световна война, в които група висши офицери от СС планират покушение срещу Хитлер. Те са водени от полковник Шофенберг, който иска да отстрани Хитлер и да сложи край на войната. Плановете му обаче са осуетени и всички замесени са осъдени на смърт.

Джим Кери (Jim Carrey) и новата комедия с негово участие "Yes Man" пада с едно място надолу в боксофиса. Продукцията е заснета по романа на британския журналист Дани Уолъс (Danny Wallace), в която неудачникът Карл Алън дава обещание в продължение на една година да отговаря само положително на всички въпроси и предложения към него. Това предизвиква поредица от комични ситуации, които променят коренно живота на Алън. Корекция на пениса, уроци по китайски и скокове с бънджи са само малка част от изпитанията на бившия неудачник. Режисьор на филма е Пейтън Рийд (Payton Reed), а в поддържащия каст са Зоуи Дешанел (Zooey Deschanel) и Терънс Трамп (Terence Tramp). 

Драмата "Seven Pounds" успява и този уикенд да запази шестото си място в класацията. Историята на италианския режисьор Габриеле Мучино (Gabriele Muccino) продължава да държи сериозно зрителско внимание и да се излъчва в 2700 щатски киносалона. Уил Смит (Will Smith), Розарио Доусън (Rosario Dawson), Уди Харелсън (Woody Harrelson) и Бари Пепър (Barry Pepper) са големите имена на афиша на филма. Сценарият проследява вътрешната драма на данъчния инспектор Бен Томас, след тежък инцидент със собствената му съпруга. Бен е измъчван от вина и си поставя за цел да помогне на седем непознати човека, които са твърде горди, за да признаят, че имат нужда от помощ. 

Анимацията "The Tale of Despereaux" е озвучена с гласовете на актьорите Матю Бродерик (Matthew Broderick), Дъстин Хофман (Dustin Hoffman), Кевин Клайн (Kevin Kline) и Стенли Тучи (Stanley Tucci). Режисьори на филма са Сам Фел (Sam Fell) и Робърт Стивънхаген (Robert Stevenhagen). Двамата са екранизирали приключенията на малката мишка Десперо, която е убедена, че един ден ще се превърне в герой за себеподобните си. Десперо не губи време и напуска подземията на кралството Дор, за да отиде в света на хората и да следва съдбата си. Не след дълго пътят му го отвежда до покоите на принцесата, което слага началото на неговите героични приключения. 

Мистъри-драмата "Doubt" е с участието на актьорите Мерил Стрийп (Мeryl Streep), Филип Сиймор Хофман (Philip Seymour Hoffman) и Ейми Адамс (Amy Adams). Продукцията е режисирана от Джон Патрик Шенли (John Patrick Shanley), който е автор и на сценария на филма си. Основното действие в "Doubt" се върти около първия чернокож ученик, приет да учи в католическо училище "Св. Никълъс" в Бронкс през 1964 г. То е управлявано от консервативната му директорка – сестра Бийвър, която мрази всякакви промени, извън канона. Нещата в училището излизат от контрол, когато уважаваният отец Флин е заподозрян в силно лично увлечение към чернокожия Милър. 

Деветата позиция е за фантастиката "The Day the Earth Stood Still". Римейк на едноименния филм от 1951 г. новата версия е режисирана от Скот Дериксън (Scott Derrickson). За филма си той е разполагал с имената на Киану Рийвс (Keanu Reeves), Дженифър Конъли (Jennifer Connelly), Кати Бейтс (Kathy Bates) и ветерана Джон Клийс (John Cleese). Действието в лентата започва, когато в Ню Йорк се приземява огромна светеща сфера. От нея слиза извънземният Клаату, който се трансформира в човешко тяло. Той идва да предупреди хората, че ако продължават да третират Земята по същия начин, ще бъдат заличени.

Последната десета позиция в боксофиса, базиран единствено на приходи за уикенда, е за драмата "Slumdog Millionaire" на британския режисьор Дани Бойл (Danny Boyle). Филмът проследява драматичната съдба на Малик Джамал от гетата на Мумбай до стола на богатството в индийския вариант на играта "Стани богат". Той е само на един въпрос от спечелването на голямата награда, но полицията подозира, че по някакъв начин му се подсказва. Малик е арестуван и измъчван, но на следващия ден отново го връщат в шоуто, за да отговори на въпроса за голямата награда. Цяла Индия е затаила дъх пред телевизорите и се надява Малик да спечели. Дев Пател (Dev Patel), Анил Капур (Anil Capoor) и Фрейда Пинто (Freida Pinto) изпълняват главните роли в продукцията.

Боксофис класация на Северна Америка за периода 2 – 4 януари:

Заглавие Бюджет Приходи до момента
1.  "Marley & Me" $ 25 млн. $ 107 млн.
2. "Bedtime Stories" $ 120 млн. $ 85 млн.
3. "The Curious Case of Benjamin Button" $ 150 млн.

$ 79 млн.

4. "Valkyrie" $ 90 млн.

$ 61 млн.

5. "Yes Man" $ 50 млн. $ 79 млн.
6. "Seven Pounds" $ 55 млн. $ 60 млн.
7. "The Tale of Despereaux" $ 100 млн. $ 44 млн.
8. "Doubt"

$ 25 млн.

$ 19 млн.
9. "The Day the Earth Stood Still" $ 90 млн. $ 74  млн.
10. "Slumdog Millionaire" $ 15 млн. $ 29 млн. 

Сподели.