Жената-чудо се казва Адриан и ще тича 42 км на Бостънския маратон с ампутиран крак

Pinterest LinkedIn +

Не сте чували името на Адриан Хаслет-Дейвис? Не го свързвате с нежното, русо, вечно усмихнато създание, тежащо не повече от 45 кг, в което хиляди хора с недъзи намират упование и вдъхновение? Крайно време е да го научите и запомните.

Още повече че сигурно знаете повече, отколкото ви се иска, за разните Кардашиян и претендентки за Мис Плеймейт. Нека внесем малко баланс.

През 2013 г. Адриан е на 32 и живее един напълно нормален живот, посветен на голямата й страст и призвание - танците и работата й като треньор. На 15 април тя е сред публиката на Бостънския маратон в неговото 117-то издание, без да подозира, че само за няколко минути животът й ще претърпи пълна, необратима промяна.

Адриан е сред 260-те души, ранени при терористичния атентат, с който събитието остава в историята, но не заради постигнати рекордни спортни резултати. Трима души загиват. Адриан остава с един крак вследствие на втория бомбен взрив.

Още на следващата година тя взима реално участие в маратона, като се присъединява към своите братя и пробягва с протезирания си от коляното надолу ляв крак финалния етап от състезанието, чиято обща дистанция е 26,2 мили (малко над 42 км).

Run like the wind #ladiesweekend Oh hi, Ojai

A photo posted by Adrianne Haslet (@adriannehaslet) on Jan 24, 2016 at 9:46am PST


За да докаже своето постоянство и непоколебимия си дух да изживее пълноценно живота си въпреки трагедията, Адриан се подготвя да пробяга цялото трасе в предстоящото 120-то издание на Бостънския маратон, което ще се състои на 18 април 2016 година.

Oh hey girl, hey. I can see those wings.

A photo posted by Adrianne Haslet (@adriannehaslet) on Jan 25, 2016 at 7:24pm PST


"Убедена съм, че ако успея да го постигна, ще отправя силно послание към всички други инвалидизирани като мен, които си повтарят, че не могат да направят това или онова", споделя 35-годишната жена, доказала се и като въздействащ оратор на конференциите TED.

Чрез своята публичност тя цели да окуражи колкото може повече хора в неравностойно положение да преследват мечтите си и да не губят вяра в себе си.

Сподели.