Jay-Z става сътрудник на най-прoдаваната бира в САЩ

Pinterest LinkedIn +

Американската хип-хоп звезда и един от най-големите бизнесмени в шоубизнеса, Shawn “Jay-Z” Carter (Шон Картър), сключи сделка с пивовар No.3 в света и No.1 в САЩ - Anheuser-Busch.

За първи път Anheuser-Busch подписва със знаменитост, която активно да се включва в развитието на някоя от бирените марки на компанията. Jay-Z ще участва в планирането и различни програми за развитието на бранда Budweiser Select, като например режисирането на следващата серия телевизионни реклами, радио спотове и няколко специални събития за марката.

“Да  работим заедно с JAY-Z по маркетирането на Budweiser Select е възможност за сътрудничество с една от най-големите звезди на световния шоубизнес, който ще ни помогне със своя поглед отвътре на поп културата, музиката и този бизнес”, коментира Marlene Coulis, вице президент на Бранд Мениджмънта на компанията Anheuser-Busch.

Картър, който на 21 ноември ще издаде дългоочаквания си нов албум “Kingdom Come”, е могъщ президент и изпълнителен директор на една от най-успешните звукозаписни компании - Def Jam, издаваща платинени и мулти-платинени артисти като Kanye West, Rihanna, Young Jeezy, Ne-Yo и NAS.

В допълнение, той ръководи мултимилионната компания за дрехи Rocawear и е инвеститор в козметичната линия Carol’s Daughter; съсобственик е на отбора New Jersey Nets и отговаря за училищен фонд на свое име. Заедно с Обединените нации и MTV е помагал за даването на гласност на световната водна криза.

Сподели.