Жана и Алекс: "Не сме куклички - да бъдеш адреналинка е отговорно!"

Pinterest LinkedIn +

Телевизионният ефир предоставя възможност за бързо и лесно популяризиране на нови лица, особено що се отнася до момичета с добра визия. Точно от това предимство умело се възползваха и едни от най-популярните красиви момичета в родния тв ефир - адреналинките Жана и Алекс от "Господари на ефира".

Avtora.com се срещна с настоящите адреналинки в предаването, за да разбере имат ли останалите повод за завист и какво всъщност представлява професията адреналинка.


Любомила Бучинска: Алекс, ти си най-новият член в екипа на "Господари на ефира", свикна ли вече?

Алекс: Чувствам се страхотно. Шоуто е супер забавно. Аз самата си падам по такъв тип предавания и ми е много приятно. Свикнах отдавна, всички ме приеха бързо и радушно и изобщо не се чувствах като нова в екипа.

Русокосата Алекс е петата адреналинка в екипа на шоуто. 

.: Вие двете бързо ли се сработихте?

Алекс: Да, много бързо. По принцип е трудно да се създаде синхрон между хора, които не са работили заедно. При положение, че тя е танцувала по един начин, а аз по друг, когато се съберем заедно, не е лесно, но на нас ни се получи.

Жана: Неочаквано лесно се сработихме. Като за хора, които изобщо не се познават, беше много бързо. Бих казала - късмет.

.: Доколко е застъпен танца във вашето участие, тъй като залагате доста и на оскъдно облекло и добра визия?

Жана: Всичко това е съобразено предварително. Стилът на музиката, хореографията на танца и нашата визия се съгласуват задължително, всичко е 50:50.

Алекс: Хореографията определено е много важна, както и нашето изпълнение, разбира се. Защото ако не е направено както трябва, ще изглежда много смешно.

.: До каква степен трябва да се набляга на сексапила в такъв тип тв шоу?

Жана: Според продуцентите, на макс. Но понякога бихме искали да покажем и други наши качества. Не само сексапил, като две куклички, които танцуват и не могат да правят нищо друго.

С Яна бяхме водещи на едно от предаванията и се оказа, че ни се отдава. Хубаво е от време на време да ни включват, но засега това се случва много рядко.

.: Само красота и сексапил ли трябва да притежава адреналинката или и други качества?

Жана: Естествено, трябва да бъде интелигентна и начетена. Трябва да има мнение по най-различни въпроси, а не само да си повтаря: "Колко съм красива, колко съм слаба, колко добре танцувам!". Напротив!

Алекс: Ами да, това, че отстрани се виждат един танци, не означава, че през цялото време в живота сме такива. Ние се занимаваме и с много други неща. Водещите също не са това, което изглеждат.

Жана и Алекс спазват изпитания модел - русата и черната.

.: Запознати ли сте с италианските адреналинки?

Жана: Те изпълняват същата роля, каквато и ние. Те на територията на Италия са номер 1, ние на територията на България сме номер 1.

Разбира се, има доста големи разлики между нас и тях. И това е нормално, защото предаванията се излъчват в различни държави и има известни разлики.

.: Всяка вечер ви гледат много жени, които завиждат на външния ви вид? Това дава ли ви допълнително самочувствие?

Жана: Ето какъв стимул и пример можем да бъдем ние. Да амбицираме тези жени да изглеждат добре, а не да ревнуват мъжете си от нас, например.

Критерият на един мъж за една красива жена е много различен и в повечето случаи - първичен. Мъжете гледат жената само външно и не могат да я оценят в действителност. Както става и с нас, гледайки ни всяка вечер по телевизията, особено в ролята, която изпълняваме.

Като нас има още много други жени - слаби, красиви и интелигентни, така че това не може да ни кара да се чувстваме горди или пък да ни повдигне самочувствието.

Алекс: А това със завиждането е отличителна черта на българина. Стои си вкъщи, не прави нищо и само мърмори. Има толкова много хора, които към всичко гледат отрицателно и постоянно се занимават с живота на другите, което за мен е абсолютно безумие.

.: Вие как се справяте с това?

Алекс: На мен лично не ми прави впечатление и не ме вълнува. Не може да ми повлияе по никакъв начин.

Жана: Трябва да се гледа от хумористичната страна на нещата и да се приема с усмивка всичко това. Човек не бива да се вглъбява в такива подробности, които губят времето.

Жана е вече почти ветеран-адреналинка. 

.: С какво се промени отношението на мъжете към вас, след като станахте адреналинки?

Жана: По принцип всеки има право да поиска да се запознае с нас или нещо от сорта. Друг е въпросът по какъв начин иска да стане това. Не може всеки втори да идва и да казва: "Аз искам да се запозная с теб" и ти да откликнеш веднага.

Винаги има по-нахални мъже, дали си адреналинка или не, няма значение. Някой път мъжът си позволява неща, които не са много възпитани и културни, но на тях явно това не им прави впечатление и се държат така, водени от някакъв животински инстинкт.

.: Какво мислите за българския мъж?

Жана: Аз винаги съм си мислила, че любимият ми човек трябва да бъде българин. В смисъл, аз си харесвам българина като мъж.

Има какво още да се изисква от поведението му и най-вече от поведението му към жената до него. Според мен мъжете трябва да бъдат малко по-големи кавалери, да обгрижват жената до себе си и да я ценят.

.: Защо "Господари на ефира" се наложи като едно от най-гледаните предавания?

Алекс: Първо, защото е хумористично и публиката харесва такъв тип предавания. Освен това, шоуто се занимава с проблемите на хората, защитава тяхната позиция, което също е много важно и се харесва.

Жана: След един уморителен и изнервен ден, каквото е ежедневието при повечето българи, смятам, че една доза хумор преди лягане е необходима. Предаването няма конкурент.

.: От смях ли има нужда българинът? И защо според вас, в последните години хуморът като че ли стана по-просташки?

Алекс: Да, със сигурност, но не само българинът, всеки има нужда от смях. А относно изпростяването, не знам защо се получава така. Може би са виновни хората, които се появяват по телевизията.

Жана: Както казах, имайки предвид напрегнатото ни ежедневие, мисля, че хуморът е лекарството. Грубо е да се каже, че народът изпростява, но май е така. Пада нивото на култура у хората.

.: Сценаристите ли трябва да се принизяват към вкуса на зрителите или напротив - трябва да покачват интелектуалното им ниво?

Жана: В никакъв случай сценаристите не трябва да се нагаждат към манталитета и интелектуалното ниво на зрителите. Те са хората, които трябва да показват кое е правилно и кое не. Не да ги поучават, в никакъв случай, защото българинът не обича да бъде поучаван.

Това си е майсторлък, да знаеш как да представиш една шега от положителната й страна. Една и съща шега, поднесена от двама души, може да означава две коренно различни неща.

Две истински добри приятелки. 

.: Има ли шоубизнес в България?

Алекс: Има някакви неща, които някои хора се опитват да правят. В някои случаи им се получава, в повечето - не.

Жана: За страна като България, винаги може да се очаква повече, но за момента едва ли биха могли да го направят, хората, които се занимават с това. Шоубизнесът знаем какво представлява в САЩ, в Холивуд. Нашият пазар предполага това ниво на шоубизнес.

.: Какво е отношението ви към българската музика?

Алекс: Аз много харесвам Любо (екс Те), Мария Илиева, Графа, Руши Видинлиев. Според мен обаче, телевизията и радиото са определящи, защото например по ММ започнаха да пускат някакви безумни парчета от 62-ра година, които никой млад човек не иска да слуша. Както се случи и с БГ радио и по този начин загубиха много голяма част от младата аудитория, а това е много важно.

Жана: Мисля, че българските музиканти се опитват да правят качествени неща и в последно време има доста добри музикални проекти.

.: Вие покачвате адреналина на зрителите, а какво покачва вашият?

Жана: Лично за мен - високите скорости, всякакви екстремни преживявания. Обичам много мотори, ATV-та, джетове и т.н. Понякога страхът, който изпитвам или различни фобии, които имам.

Алекс: Бих казала за мен - радостните моменти. И аз много си падам по джетовете.

.: Какво смятате да правите след "Господари на ефира"?

Жана: Със сигурност предаването много ще ни липсва. Ние имаме едно предложение или по-скоро идея - адреналинките също да бъдат на ротационен принцип, както са и водещите. Иначе аз много искам да се занимавам отново с телевизия.

Алекс: Моите бъдещи планове са свързани със създаването на частно училище за танци. Такова училище липсва в България, а и като цяло на Балканския полуостров. Това е ми е голяма мечта.

.: Kакво ще посъветвате следващите адреналинки?

Алекс: Трябва да бъдат още по-готини. Хубаво е да имат опит в танците, защото ще им бъде много по-лесно.

Жана: Би трябвало всяко ново попълнение да бъде по-добро от старото. Така че, тези, които ще дойдат след нас, трябва да са по-добри, надявам се.

Бих им казала да гледат сериозно и професионално на това да бъдат адреналинки. Да не си мислят, че ние сме само две кукли, които 30 секунди танцуват и нямат никакви други отговорности. Напротив - това е една много отговорна работа.

Интервю: Любомила Бучинска

Сподели.