Жаклин Таракчи е новият глас на България!

Pinterest LinkedIn +

"Гласът на България" тази година се казва Жаклин Таракчи. Това стана ясно преди часове, когато беше излъчен на живо финалът на музикалното състезание по bTV.

След впечатляващо изпълнение на песента „Повей, ветре“ на Паша Христова тя грабна наградата от 50 хиляди лева и статуетката „Гласът на България“. Малката голяма Жаклин спечели сърцата на зрителите на bTV с убедителното си представяне през целия девети сезон на шоуто, а на големия финал на живо пребори конкуренцията в лицето на останалите петима финалисти.

В последния епизод на един от най-силните сезони в историята на „Гласът на България“ Жаклин пя в дует с прекрасната Михаела Филева, а двете представиха смайващо изпълнение на дуета на Марая Кери и Уитни Хюстър „When You Believe“. Във втория етап Жаки вдигна още по-високо летвата с уникално и емоционално изпълнение на „Je suis malade“ на Лара Фабиан. В третия етап тя буквално „отвя“ всички в залата и пред екраните с песента „Повей, ветре“ на Паша Христова.

Крехката изпълнителка получи най-голяма подкрепа от зрителите на bTV, които изпратиха рекорден брой есемеси в гласуването по време на финала на шоуто. Неин подгласник остана Калоян Николов, а третото място зае Александър Петров. Шестимата финалисти изпълниха заедно на живо песента „Earth song“ с призив за опазване на планетата Земя, а от този сезон „Гласът на България“ стана първата официално сертифицирана "Green Filming" телевизионна продукция у нас, която се грижа за намаляване на вредните емисии във всеки етап на заснемането й.

Грандиозният финал на деветия сезон на „Гласът на България“ бе най-гледаното предаване в телевизионния ефир в неделя вечерта, когато над 1 300 000 души (по данни на ГАРБ) проследиха събитията на сцената. Над 48% от телевизионната аудитория се насладиха на изпълненията на участниците в бляскавото шоу. Уникалният спектакъл е бил и изборът на активната аудитория, 40% от които са проследили оспорваната надпревара в „Гласът на България“. Пикът на зрителски интерес е в 20:48 ч., когато изпълнението на Жаклин и Михаела Филева е било гледано от 1 514 000 души от цялата тв аудитория.

Победителката в „Гласът на България“ Жаклин Таракчи и нейният треньор Дара ще бъдат ексклузивни гости тази вечер в „Шоуто на Николаос Цитиридис“ от 22:30 ч. по bTV.

Формата за кандидатстване в десетия сезон на „Гласът на България“ е вече активна на www.glasat.btv.bg.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.