Аксения Михайлова отпадна от „Фермата“ седмица преди големия финал

Pinterest LinkedIn +

Камелия Кузнецова разгроми съперничката си с 9 на 1 и отчете четвърта победа на Арената

Седмица преди големия финал на „Фермата“ на 10 декември в стопанството се разигра една от най-тежките, напрегнати и емоционални женски битки, в която участничките стигнаха до ръба на физическите си сили. Макар че вложи огромна енергия и демонстрира впечатляваща сила, домакинята Аксения Михайлова падна с 1 на 9 от голямата си съперничка в предаването - хандбалистката Камелия.През осмия сезон, „Мостът на времето“, между двете тлееше напрежение, което се превърна в пожар на Арената.

Въпреки че отпадна на метри от финала, Аксения си тръгна с достойнство и видимо доволна. „Щастлива и удовлетворена съм, че имах възможността да участвам в толкова тежка битка. Жадувах я и, макар да не я спечелих, я изживях. Полусбъднах мечтата си да стигна до финала“, каза тя, преди да се прибере при близките си. Във „Фермата“ Аксения извървя дълъг и вълнуващ път. От жена, която създаваше постоянно напрежение в първите седмици от предаването, тя се превърна в обичана и уважавана участничка и успя да създаде силни приятелства.

В сблъсъка за оцеляване срещу Камелия обаче Аксения излезе пренавита, с видимо бушуващи емоции. Първата битка - коване на дъсчен мост - мина при високо напрежение, но на последната права хандбалистката се концентрира и победи, макар и само с пирон преднина. При коването тя удари лошо пръстите си и се наложи да бъде прегледана от лекар.

Във втората битка участничките трябваше да цепят пънове, в които е скрит ключ, и да разсекат ритловица. Камелия влезе в сблъсъка, убедена че не е достатъчно технична с брадвата, но въпреки това успя да нанесе серия от бързи, силни и изключително точни удари. Аксения, от своя страна, се затрудни сериозно при цепенето. Тя не успя да направи клин в ритловицата, завърши с по-слабо време, отново загуби и така позволи преднината на опонентката й да се увеличи. Късметът й не проработи и на въпросите от Алманаха - двете с Камелия дадоха еднакъв брой верни отговори и разликата в резултата им се запази.

Дуелът достигна кулминацията си в четвъртата епична битка, която обикновено е запазена за мъжете - търкаляне на огромна, 500-килограмова гума и скоростно рязане на филии от греда. Събрали цялата си воля и спортна злоба, конкурентките се хвърлиха презглава в изпитанието. Двете се бориха смело с гигантската гума и останали без дъх, показаха феноменална бързина с триона. Камелия завърши само с 16 секунди по-бързо и спечели както битката, така и дуела. „Щастлива съм!“, каза тя, след като отбеляза четвъртата си победа на Арената и така изравни рекорда на шампионката от шестия сезон Ваня Илиева, по-известна като Хепи Ванче.

През следващата седмица предстоят най-напрегнатите дни във „Фермата“, а в събота ще станем свидетели на грандиозния и непредсказуем финал. На 10 декември от 20:00 часа зрителите на bTV ще имат възможност отново да проследят вълнуващата развръзка на сезона и онлайн в 360-градусов стрийм.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.