Източна епидемия от любов (видео)

Pinterest LinkedIn +

На 29 октомври почитателите на далекоизточното кино ще бъдат зарадвани с два от шедьоврите на региона – тайландският "Тропическа епидемия" и копродукцията между Япония, Малайзия и Сингапур "Хаши".

Прожекциите са в програмата на фестивала  "Едно сатори в утрото на есента“.

"Хаши” представя ежедневието на три жени от различни възрастови групи – Шино на 50г., Джунко на 30г. и Момо на 20г.

Момо работи като доставчик на бърза закуска и всеки ден носи храна на другите две жени. Често трите споделят една на друга тайните си. Един ден Шино получава обаждане от свой бивш приятел, когото не е виждала повече от 30 години.

Джунко научава, че трябва да се подложи на сложна операция. А Момо напуска работа.

Режисьорът Шърман Он заснема филма, вдъхновен от "Този неясен обект на желанието” на Луис Бунюел. "Хаши” е истинско произведение на изкуството, заснет е изящно и минималистично, с акцент върху самите обекти.

Филмът е един от най-силните дебюти за годината, с фестивални участия в Ротердам, Вилнюс, Рим, Барселона, както и с награда за най-добър сценарий от Международния фестивал в Сингапур. Прожекцията на "Хаши” ще започне в 19.30ч. в Червената къща.

Гледай откъс:

Get the Flash Player to see this player.

"Тропическа епидемия” е носител на Голямата награда на журито от фестивала в Кан.

Филмът разкрива страстната връзка между двама мъже, която води до необичайни последствия. В началото ставаме свидетели на невинното привличане на двамата в тихо и слънчево селце.

По-късно историята взема неочакван обрат заради епидемия, скрита дълбоко сред сенките на джунглата.

Един абстрактен поглед на режисьора Апичатпонг Уирасетакул върху митична източна легенда, предизвикал възхищението както на публиката, така и на критиката.

Освен наградата на журито в Кан, "Тропическа епидемия” е носител на отличия от фестивалите в Токио, Торино, Ванкувър, Ню Йорк, Сао Пауло и Индианаполис.

Прожекцията на „Тропическа епидемия” е в Дома на киното от 21.00ч.

Сподели.