Future Shorts под нов ъгъл (видео)

Pinterest LinkedIn +

Международният филмов фестивал за късометражно кино и анимация – Future Shorts, който се провежда в общо 50 града по света започва отново през октомври. Новата програма включва 9 филма, обединени от заглавието Beats From Above.

Всички те ще представят света от друга гледна точка – напр. Лондон от гледната точка на един кран.

Зрителите ще видят още Сидни в миниатюра, живота на парижките банди и още градски истории, които ще разклатят общоприетото статукво за видимите и невидими неща.

Филмът от новата програма, който с две ръце ви препоръчваме, е турският „Здравец“, покорил публика и жури на миналогодишния фестивал Филмини, на който спечели голямата награда за балканско кино.

Останалите ленти в Beats From Above са английският „Свят на крановете“, австралийският „Вана IV“, френският „Стрес“, американският „Как да скъсаш“, датският „Хъм“ и музикалните Drop the Tough (по музика на Groove Armada), Beyond Here Lies Nothing (по музика на Боб Дилън).

В програмата на Beats From Above е и българската анимация на  Весела Данчева „Понякога“, в която последователност от въображаеми "ужасни неща" води до ужасен край...

Прожекциите на Beats From Above в София са от 21.00 часа в Дома на киното на 22 и 28 октомври.

Get the Flash Player to see this player.
Сподели.