Изтеглят Monster World, Bejeweled Blitz и още хитови игри от Google+

Pinterest LinkedIn +

PopCap и Wooga – едни от стратегическите партньори на Google по отношение гейм сегмента на Google+, обявиха, че ще изтеглят своите заглавия от социалната мрежа на интернет компанията, по-малко от година след старта на сервиза с игрални приложения.

Феновете на Bejeweled Blitz ще изгубят възможността да играят логическия пъзел на PopCap в Google+ още другата седмица. Това е втората най-популярна игра, издавана от Electronic Arts във Facebook с 9.3 млн. активни месечни потребителите (първата е The Sims Social).

Общият брой на хората, играещи заглавията от сериите Blitz във Facebook е 13 млн. на месец, докато пълният каталог на немската компания Wooga има над 40.1 млн. месечни потребители в най-голямата социална мрежа. Запитани наскоро за рейтинга на игрите им в Google+, и PopCap, и Wooga отказаха да разкрият точни цифри.

Последните ще изтеглят от тази платформа и трите заглавия, с които дебютираха в нея - Monster World, Diamond Dash и Bubble Island (най-популярните й продукти във Facebook), на 1 юли т .г.

Въпреки че в началото на май т. г. изпълнителният директор на Google Лари Пейдж обяви, че потребителите на Google Plus вече са над 100 млн., скорошни проучвания сочат, че платформата продължава да е все така непопулярна, а кредитът й на доверие у издателите и инвеститорите – все така нисък.

Така например RJ Metrics твърдят, че средностатистическата публикация в Google+ има по-малко от един +1, по-малко от един отговор и по-малко от едно споделяне, както и че почти една трета от потребителите, публикували съобщение в тази мрежа, така и не са публикували второ.

Сподели.