Излиза новият албум на Fiona Apple, загубил състезанието с Интернет

Pinterest LinkedIn +

Фиона Епъл (Fiona Apple) слага край на своята изненадващо продължителна пауза след издаването на последния си албум, съобщава AP. Година след като 11 нейни нови песни изтекоха в Интернет, в понеделник (15 август) Epic Records са анонсирали, че "Extraordinary Machine" ще излезе на 4 октомври.

От излизането на "When the Pawn…", последния албум на Фиона, до "Extraordinary Machine" изминаха 6 години и името на носителката на Grammy започна да се чува по-рядко. Въпреки това, критиката и меломаните я определят като един от изключителните артисти на модерната музика; характерният й глас и, в още по-голяма степен, характерен начин на пеене, не могат да бъдат сравнявани и имитирани.

През изминалата, 2004 година, Епъл и мултиталантливият продуцент Джон Брион (Jon Brion) създадоха великолепен продукт, резултат от концепцията на Брион и гласа на Фиона. След няколко месеца мълчание от страна на притежаващите Epic Sony Music, обаче, всички 11 готови трака се появиха в интернет в мр3 формат с високо качество и напълно свободни за даунлоуд.

Как албумът на начумерено крехката Фиона Епъл се озова в пиър ту пиър сървърите е въпрос, вариантите за отговор на който са твърде ограничени и смущаващи предвид обстоятелствата. Това, което е известно е, че единствено Фиона, Брион, инженерите от студиото и лейбълът (Epic) са имали достъп до песните, и че певицата вече не работи с Брион.

Готовият албум съдържа 12 песни. Една е нова, а четири са преработени версии на изтеклите тракове.  Песни като "Oh Sailor" и "Please, Please, Please", силно напомнят за звученето и внушението на "Tidal" - дебютния, тройно платинен албум на Фиона.

"Сега, когато албумът ми най-после е завършен, аз съм много, много развълнувана, че хората ще чуят какво сме направили. Страшно съм горда с "Extraordinary Machine"; всички останали, които работиха върху него, също", споделила е Епъл в кратко изявление. Чрез Epic Епъл е отказала неколкократно да даде интервю за Associated Press, съобщава информационната агенция.

Новият продуцент на Фиона Епъл се казва Майк Елизондо (Mike Elizondo). Той е бил "чирак" в продуцентския занаят на Dr. Dre, а повечето от артистите, с които е работил, са рапъри, в това число 50 Cent и Оби Трайс (Obie Trice).

Повечето от най-страстните фенове на Фиона, които са чули парчетата още миналата година, твърдят, че са изключително добри. Много от тях са предоставили линкове към песните, в мр3 формат, дори в личните си сайтове. Даунлоудите са достигали до 5 000 на ден в своя пик. Други пък са качили в мрежата на Bittorrent целия албум, придружен със самоделен ковър арт.

Сподели.