Излезе песента на Крис Корнел "You Never Knew My Mind"

Pinterest LinkedIn +

"You Never Knew My Mind" е един от последните солови записи на Крис Корнел. А историята на записа е повече от интересна.

През 1996 г. Джони Кеш записва кавър версия на хита "Rusty Cage" на "Soundgarden", която е написана от фронтмена на групата Крис Корнел. Песента влиза в отличения с "Грами" албум на Кеш "Unchained".  20 години по-късно Крис Корнел отваря нова страница в това уникално музикално сътрудничество, като създава песента "You Never Knew My Mind" по текст на Джони Кеш. Ръкописът на стихотворението е открит от сина на Джони Кеш − Джон Картър Кеш − малко след смъртта на кънтри легендата.

"You Never Knew My Mind" е част от предстоящия албум "Johnny Cash: Forever Words" – един проект с нови песни, създадени по неиздавани стихове, текстове и писма на Джони Кеш и изпълнени от изключителни музиканти. 

"Johnny Cash: Forever Words" е творчески триумф от различни артистични колаборации, увенчан в 16 песни. Музиката е дело на музиканти като Крис Корнел, Ръстън Кели & Кейси Мъсгрейв, Розан Кеш, Карлийн Картър, Alison Krauss & Union Station, Брад Пейсли, Крис Кристоферсън & Уили Нелсън, Елвис Костело и други. 

След смъртта на Джони Кеш и Джун Картър Кеш синът им Джон Картър Кеш, който е копродуцент на албума "Johnny Cash: Forever Words", получава "чудовищен по обем личен архив" (според  собствените му думи) с непубликувани ръкописи – стихове, текстове, поеми и писма, писани от Джони Кеш през целия му живот.

"Запознах се с Крис Корнел в бекстейджа след концерт на баща ми в Сиатъл в началото на 90-те години. Крис беше негов фен. Когато започнахме работа по албума, се свързах с него с молба да се присъедини към проекта. Той каза, че е развълнуван и поласкан от поканата. Крис имаше изключително отношение към текстовете на баща ми и в създаването на "You Never Knew My Mind" той преплете собствения си житейски път с неговия по възможно най-честния начин за един артист" – споделя Джон Картър Кеш.

Албумът ще излезе като музикален спътник на книгата с непубликувани до момента стихове на Кеш "Forever Words: The Unknown Poems", която излезе през 2016 г. под редакцията на носителя на "Пулицър" Пол Мълдун. 


Сподели.