Издигат паметник на Крис Корнел в Сиатъл

Pinterest LinkedIn +

Със създаването на мемориала в памет на покойния музикант се е заел скулптурът на звездите Уейн Тот.

Три месеца след изненадващата смърт на фронтмена на "Soundgarden" Крис Корнел семейството му съобщи, че планира да издигане негова статуя в родния му град Сиатъл. Със създаването на мемориала в памет на покойния музикант вече се е заел скулпторът на звездите Уейн Тот.

"Той вече ми показа дизайна и децата и аз го харесахме. Крис е син на Сиатъл и ние ще го заведем у дома и ще го почетем, заедно с вас, надявам се, с вашата любов и подкрепа" − се обърна към феновете на музиканта съпругата му Вики Корнел в интервю за вестник Seattle Times. Тя вече се е свързала с властите в града, за да бъде избрано подходящо място за монумента на съпруга ѝ, и очаква предложения на почитателите му за най-подходяща локация. Създаването на творбата и бюрократичните процедури ще отнемат поне седем месеца, така че все още не е ясно къде точно ще бъде поставен паметникът.

52-годишният Крис Корнел беше намерен мъртъв в банята на хотел в Детройт на 17 май 2017 г. само няколко часа след края на концерта му в града. По-късно като причина за смъртта му беше посочено неправилно комбиниране и предозиране с предписаните му лекарства.

Името на една от големите рок звезди на нашето време е свързано с групите Soundgarden, Audioslave и Temple of the Dog. Той е автор на заглавната песен "You Know My Name" от саундтрака към филма "Казино Роял", както и на някои от хитовете на гръндж музиката като "Black Hole Sun" и "Spoonman", с които печели "Грами". През 2016 г. Крис Корнел изнесе единствения си концерт в България − в Античния театър в Пловдив.

Сподели.