Излезе новият клип Rope на Foo Fighters, режисиран от Дейв Грол (Видео)

Pinterest LinkedIn +

На 11 март в ефира на MTV Чехия се състоя световната премиера на новия видеоклип на Foo Fighters към пилотния сингъл от предстоящия седми студиен албум на отличената с Грами американска рок банда - Wasting Light, който трябва да се появи в средата на април.

Радио премиерата на Rope се състоя на 23 февруари - седмица преди официалния рилийз на сингъла в дигитален формат. Няколко дни по-късно Rope дебютира на върха на официалната класация на САЩ за рок сингли, осигурявайки си място в съвременната музикална история като едва второто парче, което успява да оглави Billboard Rock Songs веднага след рилийза си (първото е The Catalyst на Linkin Park).

Също като последното видео на Foo Fighters - към парчето White Limo от Wasting Light, което дебютира в YouTube точно преди един месец и вече има над 1 300 000 гледания, Rope е филмирано на VHS под режисурата на фронтмена на групата и бивш барабанист на Nirvana - Дейв Грол (Dave Grohl).

Във видеото, което до китарното соло в парчето е издържано в черно-бяла цветова гама, петимата музиканти от бандата свирят с присъщата им енергия насред клаустрофобичен по размерите си куб. Централни действащи фигури в клипа както обикновено са Дейв Грол и барабанистът Тейлър Хоукинс (Taylor Hawkins), който изпълнява втората вокална партия в Rope и въпреки русата си коса, все повече заприличва на фронтмена на Motorhead, Леми Килмистър (Lemmy Killmister), най-вече благодарение на оформлението на окосмените части от лицето си.


Сподели.