Излезе DVD с неиздавани материали на Бийтълс

Pinterest LinkedIn +

Единственият филм, който разкрива животът на Бийтълс извън сцената при посещението им в САЩ, ще бъде издаден на DVD следващия месец (февруари). С това ще се отбележи годишнината от рождението на Бийтълс-манията в Америка.
В него са снимани от близо Джон, Пол, Джордж и Ринго, от начинаещите тогава братя Мейлъс.

Albert и David Maysles направиха всичко възможно (и до сега не е ясно как точно), за да стигнат до групата и да получат разрешение да ги снимат в техния частен самолет, да снимат приземяването им в Ню Йорк на 07 февруари с Pan Am Flt.101 и начина, по който успяха да извадят цялата американска нацията от мрака на всеобщата тъга по президента Джон Кенеди след неговото покушение.

Бийтълс станаха първата британска група, която успя да завладее Америка. Това стана с песента “I Want To Hold Your Hand”, която стана No.1 в американските класации.

Братята Maysles бяха като сянка на групата и не се отделяха от тях дори в съблекалните, в хотелите и нощните клубове, на фото-сесиите и пресконференциите, пътувайки заедно с тях в лимузини и влакове, докато момчетата от Ливърпул хвърчаха нагоре-надолу между Вашингтон и Маями.

Освен живота на групата зад сцената, в DVD-то може да се види и първия концерт на групата в The Washington Coliseum и техните три исторически изпълнения в шоуто на Ед Съливан, включително и невероятната вечер на 09 февруари, когато групата за първи път влезе в домовете на над 73 милиона телевизионни зрители. Ще може да се видят изпълненията на песните: “All My Loving”, “Till There Was You”, “She Loves You”, “From Me To You”, “This Boy”, “Twist And Shout”, “Please Please Me”, “I Saw Her Standing There”, “I Wanna Be Your Man” и хитът, който завладя цяла Америка “I Want To Hold Your Hand”.

Оригиналният черно-бял филм, който беше показан за първи път по телевизията в САЩ и Великобритания през 1964, под формата на 40 минутна програма, сега е преработен. Визията е подобрена, а звукът е ре-мастериран в една нова 80 минутна версия. Освен това DVD включва и 50 минутен материал “Making Of The Beatles First US Visit”, направен заедно с никога неизлъчвани кадри досега. В DVD има и съвсем ново интервю с оператора Albert Maysles. И всичко това е субтитрирано на 9 езика.

Филмът ще се появи на пазара от Apple Corps/Capitol Records на 03 февруари 2004г. в САЩ и от Apple Corps/EMI Records на 09 февруари 2004 г. във Великобритания и по целия свят, като ще бъде представен със специална прожекция в Ню Йорк, Лос Анжелис и Лондон. В България може да бъде поръчан чрез Анимато Мюзик.

На българския музикален пазар е вече и последният албум на Бийтълс, “Let It Be…Naked” с оригиналните, неподправени версии на песните от албума “Let It Be”. В траклистинга не са са включени “Maggie Mae” и “Dig It” от албума издаден 1970 г., а са заместени от “Don't Let Me Down” и “For You Blue”.

Инфо: Анимато Мюзик

Официален сайт на Бийтълс:
http://www.thebeatles.com
Сподели.