Излезе Call of Cthulhu: The Wasted Land за Android (Трейлър)

Pinterest LinkedIn +

Феновете на Лофкрафт и Чтулу, притежаващи мобилно устройство с Android OS v2.3 (aka Gingerbread), OpenGL ES 2.0 и тъчскрийн, вече имат възможността да добавят към колекцията си с приложения ролевата игра Call of Cthulhu: The Wasted Land, дело на независимото студио Red Wasp Design.

Заглавието е налично в Google Play и струва €3.99, като производителите са уверени, че е съвместимо с повечето тъчскрийн таблети и телефони, след като е било тествано на HTC, Samsung, Acer и др. марки.

"Огромен брой наши приятели геймъри настояваха да дадем живот на Cthulhu и за Android, така че сега сме особено развълнувани, че можахме да изпълним обещанието си", казва дизайнерът на играта, комбинираща ролеви с реалновремеви стратегически елементи.

The Wasted Land е създадена в сътрудничество с Chaosium – издателите на paper ролевата игра Call of Cthulhu и включва девет 3D нива, ситуирани насред фртонтовете на Първата световна война, където древно зло, по-древно дори от човешката раса, се възползва от клането между воюващите страни, изграждайки армия от немъртви. Освен за Android, тя е налична за iPhonе, iPad и PC (през AppUp center).

Red Wasp Design е малко независимо британско студио, базирано в Бристол, производител на заглавия като Cutthroats, Abomination, The Dark Mirror, Savage Moon и др. за PC, конзолите и различни мобилни устройства.

Сподели.