Новини за изкуства

Body Art Party
Body Art Party
Публикувана от:

Всички сме виждали Body Art, но не всеки е виждал мода, представена като рисунка върху красиво дамско тяло. Атрактивното събитие се състоя на 12 юли 2011 година в Денил Фешън Хаус в София.

Храм
Храм "Свети Василий Блажени" на Червения площад в Москва
Публикувана от:

Храм "Свети Василий Блажени" на Червения площад в Москва е построен в периода 1555-1561 година по заповед на Иван Грозни - в чест на превземането на Казан и победата над Казанското ханство. Считана за един от най-ярките символи на Русия, подобно на Айфеловата кула в Париж например, в момента катедралата..

Фестивал на пясъчните фигури в Бургас -
Фестивал на пясъчните фигури в Бургас - "Холивудски герои"
Публикувана от:

"Холивудски герои" бе темата на фестивала "Пясъчни скулптури" в Бургас през 2011 г. Сред фигурите, издигнати от пясък, са персонажи от превърнали се в класика филми като "Междузвездни войни", "Аватар", "Хищникът", "Пришълецът", "Робокоп", "Годзила", "Властелинът на пръстените", "Хари Потър", "Зоро",..

Народен театър
Народен театър "Иван Вазов" оживява с 3D проекция
Публикувана от:

На 24 и 25 юни 2011 година LG Electronics направи първата триизмерна проекция (3D projection mapping) върху сграда в България. Фасадата на Народен театър "Иван Вазов" "оживя" за седем минути чрез специално създаден клип. Събитието започна с кратка шоу програма и продължи със зрелищна 3D проекция върху..

Българският Banksy освежи Паметника на Съветската армия
Българският Banksy освежи Паметника на Съветската армия
Публикувана от:

Паметникът на Съветската армия в София осъмна с нова визия, след като неизвестни художници оцветиха фигурите от скулптурните композиции като популярни американски комикс и филмови герои - Дядо Коледа, Роналд - клоуна на "Макдоналдс", Супермен, Жокера и др.

Където децата спят (Where Children Sleep)
Където децата спят (Where Children Sleep)
Публикувана от:

Трогателна и тъжна серия от кадри - "Където децата спят" (Where Children Sleep), сравняващa различния начин на живот в отделните страни, дело на фотографа Джеймс Молисън (James Mollison).