Новини за изкуства

"Отблизо" на Здравко Митков
Публикувана от:

Даниел Цочев, Рая Пеева, Мариана Жикич и Роберт Янакиев в постановката на режисьора Здравко Митков - "Отблизо". Българският прочит на популярната пиеса на Патрик Марбър е премиерно заглавие за новия сезон в столичния театър "Възраждане".

"София диша" – "Песента на танца"
Публикувана от:

"Песента на танца" бе мотото на четвъртата, последна неделя от уличния арт фестивал "София диша" - на 28 август 2011 година на улица "Цар Иван Шишман" в столицата. В специално изграден кът на проекта Music Space, посетителите можеха да изразят свободно пред камера своето мнение на тема "Българската..

"София диша" – "Словото зове"
Публикувана от:

"Словото зове" бе мотото на третата неделя от уличния арт фестивал "София диша" - на 21 август 2011 година на улица "Ангел Кънчев" в столицата. За един ден центърът на града се превърна в импровизирана театрална сцена, на която бяха представени пиесите "Страшилка", "Вземи ме, когато ме намериш, за да..

Арт фест
Арт фест "Изкуството - Мисия възможна" пред Народния театър
Публикувана от:

Арт фестивалът "Изкуството - Мисия възможна" се състоя на 20 и 21 август 2011 година в градинката пред Народен театър "Иван Вазов" в София. Посетителите имаха възможност да видят рисуване върху пясък, кукли от подръчни материали, картички, играчки, пана, колажи, декорации от хартия, авторски бижута и..

"София диша" – "Изгубени в кадъра - отнесени от четката"
Публикувана от:

"Изгубени в кадъра – отнесени от четката" бе мотото на втората неделя от уличния арт фестивал "София диша" - на 14 август 2011 година на улица "Цар Иван Шишман" в столицата. За един ден центърът на града се превърна в импровизирана снимачна площадка, бяха организирани кастинги и фотосесии от професионални..

Звездите през погледа на Велислава Каймаканова-Ножарова
Звездите през погледа на Велислава Каймаканова-Ножарова
Публикувана от:

Николета Лозанова, Камелия, Алисия, Диляна Попова, Маргарита Будинова и още много популярни имена от родния шоубизнес, пресъздадени през призмата на известния ни фотограф Велислава Каймаканова-Ножарова.

Европейска алея на културата 2011 в София
Европейска алея на културата 2011 в София
Публикувана от:

Фондация "За Оборище" организира първото издание на фестивала "Европейска алея на културата", който се проведе на 23 и 24 юли 2011 година в парк "Ген. Вл. Заимов" в столицата. Проектът е част от програма "Европа" на Столична община и съпътства кандидатурата на София за Европейска културна столица през..

Александър Калдер
Александър Калдер
Публикувана от:

На 22 юли 2011 година Google осъмна с поредна нова вариация на своето лого, или иначе казано - с нов Google Doodle, отбелязвайки 113 години от рождението на легендарния американски скулптор и художник Александър Калдер (Alexander Calder).

Пред театъра
Пред театъра
Публикувана от:

Градската градина около Народен театър "Иван Вазов" и Националната художествена галерия в София е любимо място на десетки хора, които предпочитат пейките в района вместо заведенията, за среща с приятели и разпускане на по бира. Вечер около фонтана със скулптурата на грациозна балерина, дело на скулптора..