Избраха Elvis Presley за най-печеливша покойна звезда

Pinterest LinkedIn +

Кралят на рок музиката Елвис Пресли (Elvis Presley) бе избран за най-печеливша покойна звезда в класацията на списание Forbes. Пресли е спечелил 52 милиона долара през изминалата година.

Приходите са нараснали много през 2007 г., когато се честваше 30-годишнината от смъртта на певеца. Спечелената сума е най-вече от по-големия брой посетители в имението Graceland и стартирането на радио шоуто Elvis Sirius Satellite.

Елвис Пресли е спечелил повече за периода октомври 2007 г. - октомври 2008 г. отколкото някои от най-известните живи поп звезди. Джъстин Тимбърлейк (Justin Timberlake) има приходи за този период от 44 милиона долара, докато Мадона (Madonna) - 40 милиона долара.

На второ място е художникът Чарлз Шулц (Charles Schulz) с приходи от 33 милиона долара. Шулц е известен като автор на комикса "Peanuts".

Трета позиция е за австралийския актьор Хийт Леджър (Heath Ledger), който почина от инцидентна свръхдоза през януари. Приходите на Леджър са предимно благодарение на ролята му на Жокера в "Черният Рицар". Последният филм за Батман успя да събере 991 милиона долара, от които 20 милиона долара принадлежат на покойния Леджър.

На четвърто място е немският физик Албърт Айнщайн (Albert Einstein) с приходи от 18 милиона долара, а на пета позиция е продуцентът Арон Спелинг (Aaron Spelling) със сума от 15 милиона долара.

Виж пълният списък на най-печелившите покойни звезди тук.
Сподели.