Избор на бормашина за домашна употреба: За какво да следите и как да отсеете видовете

Pinterest LinkedIn +

Този помощник трябва да намери своето достойно място в домашния килер, за да сте подготвени за всяка ситуация

Ако се наложи да правим ремонт или променяме дома си, почти сигурно е, че ще се наложи да използваме бормашина. Тя влиза в употреба дори и при съвсем елементарни дейности, което налага непременно тя да заеме своето достойно място в килера. За предпочитане е да е налична, отколкото да разчитате на роднини или приятели да ви съдействат при възникване на необходимост.

Ето как да я изберете и за какво да следите:

Мощността на уреда

Обърнете внимание на мощността, която обикновено варира между 400 и 1200 W. Тя определя съответно и диаметъра на свредлото, с което създавате отвора при пробиването. При нужда се консултирайте със специалистите в онлайн магазина, за да инвестирате в максимално удачен модел за вас.

Имайте предвид, че колкото по-мощна е машината, толкова по-тежка е тя.

Скорости

Наличието на допълнителни функции определено е бонус, от който ще имате възможност да се възползвате. Става дума основно за опцията за превключване на скоростите. Напълно достатъчно е те да са две – бързи и бавни.

Разбира се, никак не е излишно да имате вариант за плавен старт и регулиране на оборотите на електрическия инструмент. Съществува и предимство за реверсиране на посоката на въртене, която влиза в действие с ниски обороти при завиване и развиване на винтове.

Удобства

Ако заложите на въртяща предна ръкохватка, гарантирано ще сте доволни от предоставеното удобство. Това с пълна сила важи за хората, които боравят умело и с двете ръце.

Някои качествени бормашини са снабдени и със светлинен диод за осветяване на зоната за пробиване.

И не на последно място, съществено е да има къде да приберете уреда си и аксесоарите към него, тоест пластмасовият куфар е почти задължителен.

Посетете Tashev-galving.com, за да разгледате изгодните оферти и да оборудвате домашната работилница.

Сподели.