Избираме Българската песен на Евровизия 2011

Pinterest LinkedIn +

На 23 февруари в 20:30 часа започва официалната церемония по избирането на българската песен в международния конкурс "Евровизия 2011". На сцената в зала 1 в НДК в битка за правото да представят страната на финала в Дюселдорф, Германия през май, ще се включат 19 претенденти.

Въпреки че първоначално до конкурса "Българската песен на Евровизия 2011" бяха допуснати общо 23 групи и изпълнители, в крайна сметка някои от тях отпаднаха по различни причини. Светозар Христов предпочете ангажимент в САЩ, а Жан Шейтанов посочи мотив "семейни причини" за решението си.

Група Sunrize & All Access Project бяха дисквалифицирани заради нарушаване на регламента в частта "публично изпълнение преди 1 септември, 2010 година", а Весела Бонева, по-позната като Vessy, предпочете да не участва в надпреварата заради продуцентски спорове.

Същевременно, според резултатите от анкетата в страницата на Avtora.com във Facebook, фаворит за победител в "Българската песен на Евровизия 2011" е Боян Михайлов с песента "Нестинари".

Ето и участниците във финала:

1. Уикеда - Blue Cotton Levi's
2. Пламена - Без Теб
3. Група 032 - On Air
4. The Sprint & Simona Siviano - The New Earth
5. Владо Димов - Сянка
6. Рут Колева - Fever
7. Jerihon - Smile
8. Елмира Костова - Моме Хубава
9. 5-Те Сезона - Take My Hand
10. Mona - Teen Life
11. D2 - Glorious Twist
12. Лазар - Заместител
13. Цвети Чендова - Luxury Hotel
14. Stanny Brown Feat. N.A.S.O. - I Know
15. Поли Генова - На Инат
16. Боян Михайлов - Нестинари
17. Милена Славова - Fire In My Hair
18. Jakob - Wicked Way Of Love
19. Емилия Валенти - Пленяваш Ме

Победителят ще бъде определен чрез гласуване на членовете на Академията за участие в конкурса "Българската песен в Евровизия 2011" (24 часа по-рано по време на генералната репетиция) и зрителите на БНТ, които, по традиция, ще могат да изпращат SMS-и за своя избраник.


Сподели.