Поли Генова: Сбъднах мечтата си да представям България на Евровизия!

Pinterest LinkedIn +

Поли Генова - победителката в конкурса "Българската песен в Евровизия 2011" с парчето "На инат" пред Avtora.com

Avtora.com: Честито, Поли! Четвъртото ти участие в конкурса "Българската песен на Евровизия" ти донесе победа, определено си голям инат.

Поли Генова: Още съм толкова изненадана, шокирана, притеснена... Започнах да осъзнавам каква отговорност поемам всъщност.

Важното е, че сбъднах мечтата си да представя България на "Евровизия". Да стъпя на голямата сцена, да се запозная с нови хора, с мои колеги от цяла Европа. Това беше моята мечта!

.: Казваш, че си шокирана, кой беше твоят фаворит в конкурса?

Поли Генова: Най-хубавото беше, че всички колеги са млади хора, на моята възраст. Забавлявахме се много, докато репетирахме. Харесвам Рут, Мона, бандите...

.: Ти посвети "На инат" именно на младите в България.

Поли Генова: Да, защото въпреки съветите на много мои близки и приятели, които са ми казвали да намеря своя път в чужбина, аз останах тук, както го правят и много други млади хора. Но сбъднах мечтата си! Това е невероятно и много важно за мен.

Ние българите не трябва да забравяме, че сме много силни хора и въпреки нещата, които са ни са се случвали и трудностите, които сме преодолявали през годините, наистина сме останали силни и имаме много потенциал.

.: С кой работи по "На инат" и смяташ ли да запишеш английска версия на песента за финала в Германия?

Поли Генова: Авторите сме четирима - аз, Борислав Миланов и двама англичани - Себастиан Арман и Дейвид Бронер.

Песента се роди страшно спонтанно и е направена специално за конкурса. Нямах идея какво ще се получи... Заминах за Виена и я записах четири дена преди крайния срок. Били сме доста смели, като се замисля.

Относно английската версия... Със сигурност държа на българския език, защото съм българка и се гордея с това!


Сподели.