Ивет Лалова вече е госпожа Колио

Pinterest LinkedIn +

Българската топ атлетка Ивет Лалова се омъжи за приятеля си - италианеца Симоне Колио, който също като нея е спортист. Сватбата се състоя в град Риети, предадоха местните медии.

"Въпреки че Лалова е от София, а родното място на Колио е Чернуско Ломбардоне, двамата избраха Риети за града, в който да живеят, тренират, а сега и да се оженят. Двойката спринтьори, които са заедно от 2009 г., сключиха брак в 18:00 ч. в църквата на Сан Доменико.

Сред гостите на тържеството бяха техни колеги от света на леката атлетика, сред които Мариса Масуло, Стефано Тили, треньорът ѝ Роберто Бономи и спортистите Андрю Хоу, Емануеле Формикети, Роберто и Масимилиано Донати. Присъства също и президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов.", обявиха в сайта на Италианската федерация по лека атлетика.

Булката е избрала рокля от популярната италианска марка Аtelier Аimee, а младоженецът е предпочел български костюм за най-важния момент в живота си.

Дни преди тържеството той сподели в своя Facebook смешен момент от подготовката: "Днес Ивет каза на репетицията за сватбата: "Симоне, приеми това агне" (aGnello вм. angelo - ангел)... Представям си как пред олтара вместо халка ми връчва малко агънце...".

Най-бързата бяла жена в света ще носи двойна фамилия - Лалова-Колио.

Сподели.