iTunes стъпи здраво и в Европа

Pinterest LinkedIn +

Apple Computer доведе своя водещ на пазара онлайн музикален магазин – iTunes, вече и до Великобритания, Франция и Германия, съобщава агенция Reuters. Вчера онлайн магазинът се присъедини към многочисленият списък на тези, които се опитват се да популяризират легалния даунлоуд на музика в Европа.


iTunes, който върви в комплект с плеърът на Apple, iPod има водещи позиции в Щатите, но навлизането му в Европа беше забавено, заради лицензирането.

Епъл ще задължи британските потребители да плащат 79 пенса (1. 43 $), за песен. В Германия и Франция цената ще е 99 евроцента (1. 19 $). Цените на конкуренти като OD2, трягват от 79 пенса и нагоре , Napster продава срещу 1. 09 фунта (1. 97 $). За сравнение медия-десктопа KAZAA, предлага даунлоуд на музика безплатно.

“Пиратството беше единственият реален продукт тук “– каза изпълнителният директор Steve Jobs, който представи продукта в Лондон, заедно с R&B звездата Alicia Keys.-“Истинският конкурент на iTunes е пиратството.”

Той е казал също, че компанията планира да отвори общоевропейски магазин, който до октомври да покрие повече страни. Британският, немският и френският магазини ще предлагат повече от 700 000 парчета. Очебийна, обаче, е липсата на независими артисти, като White Stripes, Basement Jaxx и Franz Ferdinand, чиито лейбъли не можаха да се договорят с Епъл.

Повече за iTunes на:
www.apple.com/uk/itunes

Сподели.