Итън Хоук фучи по софийските улици в новия холивудски филм Get Away

Pinterest LinkedIn +

Холивудската звезда Итън Хоук (Ethan Hawke) е поредното популярно име, което скоро ще може да се похвали, че е участвал във филм, заснет в България. Заглавието на американската продукция, която стартира снимачен процес в София, е Get Away.

За разлика от други филми, в които страната ни е използвана за декор на бивши съветски републики, по сценарий, и самото действие се развива у нас (за достоверност, в кадрите е вкаран дори националния трибагреник).

Сюжетната линия разказва за световен шампион по автомобилизъм, който се забърква с грешните хора в София, като се опитва да спаси живота си, разчитайки на невероятните си шофьорски умения.

За съжаление на феновете на Итън Хоук в България обаче, звездата от "Гатака" (Gattaka) и "Тренировъчен ден" (Training Day) и бивш съпруг на Ума Търман (Uma Thurman) няма да ни посети, тъй като е предпочел да заснеме кадрите със свое участие в САЩ.

Вместо него, по софийските улици ще се вихри дубльорът му - Стийв Пачърни (Steve Picerni), който е работил по заглавия като "Умирай трудно" (Die Hard), "Армагедон" и "Седем" (Se7en) като заместник в опасните екшън сцени на Брус Уилис (Bruce Willis), Брад Пит (Brad Pitt) и компания.

Заради снимачния процес, през следващите седмици ще бъдат затворени за движение отсечки от улиците "Раковски", "Дондуков" и "Цар Освободител" в София, като това вероятно ще се случва след 23:00 часа.

Сподели.