История за Владо, Рамзес и как да споделяш

Pinterest LinkedIn +

Това е една история за Владо. Или ако трябва да сме конкретни – Владимир Димитров. Въпреки че пълното име едва ли е от чак такава важност, защото Владо може да е всеки – вие, аз, всеки един. Това всъщност е история за самотата и внезапно откритите приятели. Те ще се окажат именно това, което нашият герой е търсил, без да знае.

Но да започнем с Владо. Той е на 35 и от София. Преди му викаха Майстора. Ей така, на майтап. Защото имаше дарба да създава и вижда красивото. Научи се да свири на китара, рисува много добре и даже може да плете макраме. Знаете ли какво е макраме? Това е изкуството да правиш пана или различни фигури от възли. Навързваш канапа възел след възел и се получава чудо – ражда се форма, появява се живот. Да, ама колкото и да беше добър във възлите от въже, Владо никак не може да навърже житейската си нишка. И тя виси свободна и безидейна, като скъсана паяжина. А пред нас е един тъжен човек. Е, не чак тъжен, но по-скоро самотен и неразбран.

Той има приятели, разбира се. Но те не са хора, с които можеш да споделяш прекалено лични работи. Те не се интересуват от Древен Египет или Свободна Енергия от вакуума; когато им заговори за тия теми, те го поглеждат снизходително или с пренебрежение и му казват да се стегне. Какво да стегне обаче? Кръгът от близки хора? Сродните души, с които може да се чувства добре, без да е странен.

Владо търси хората, които биха приели с интерес да поговорят по тези непопулярни, но пък толкова вълнуващи въпроси. Той не е измислен персонаж, а съвсем реален човек като всички нас. Затова няма да изпадне в отчаяние или униние, просто ще потърси решение. Откриването на сроден интелект не е екзистенциален или духовен проблем и явно просто е необходимо да се положат усилия. И да се разчита на късмет. Ето че късметът се явява под формата на един линк, изпратен му от приятел. Владо решава да разгледа въпросния сайт и разбира, че след като се регистрира и създаде профил, ще може да открие хора с неговите интереси. Остава да се срещнат и да поговорят. Просто и лесно решение, възхитен е той. Вярно, че регистрацията изисква време и трябва да се отговаря на няколко въпроса, но как иначе ще разберат какво го вълнува…

И така, всичко е готово и е време за втората стъпка – да покани на среща един или няколко души, с които да разнищят фараоните от XIX Династия или да поговорят за опитите на Третия райх да построи летящи чинии. За целта Владо избира любимото си кафе, създава поканата си под формата на събитие в сайта и очаква желаещите. И един е достатъчен, надява се той. Но е ето, че двама проявяват интерес и се оформя една малка компания. Срещата минава чудесно, кафето се проточва няколко часа, а темите прескачат една след друга. Проста история, нали? Също като живота. Но пък има своеобразен хепиенд за героя ни.

Ако поне малко сте любопитни да откриете своите близки по дух събеседници, такива с които можете свободно да дискутирате и споделяте не просто интересни, но и лични теми, това е вашето решение. Едно чудесно решение, впрочем. Пробвайте го, лесно е.

Zdravei.net

Създаваш профил – каниш хора на горчиво кафе и сладки приказки – намираш приятели, които имат същите интереси – виждаш, че не е трудно да си разбран и оценен.

На кого да го предложите? На приятели, които имат нужда от събеседници със сродни интереси; на търсещите разнообразие в свободното време; на познати, които се чувстват самотни или пренебрегнати; на любопитните, дръзките и романтичните. На всички. За вас също е подходящо.

Това е! Така свършва нашата история. Вие пък можете спокойно да напишете продължението ѝ...

 

П.С. Най-великият фараон Рамзес II e именно от XIX династия. Той се споменава в Библията като брат на Моисей.

Сподели.