Здравейте, загубеняци! Оставка! Или BloodHound Gang за втори път в София

Pinterest LinkedIn +

Американската саркастична атака BloodHound Gang помете клуб Маймунарника на 23 юли 2013 г. – по едно и също време и само на няколкостотин метра от едно друго човекоизбухване, което ще остави своята следа в историята.

Адмирации за клуб Строежа и 4 Стаи, спомогнали това така щураво и запомнящо се събитие да се осъществи и споменава още дълго време, имайки предвид навалицата, на която се натъкнахме снощи. Само за ценители и, разбира се, с препоръчителен родителски контрол.

Така спряганите екстравагантни в един по-пънк-рок смисъл на думата MTV идоли от края на 90-те този път се спряха легално у нас. Нямаше и капка апокрифност, както се бе случило в далечната 2006-та, когато изнесоха концерт - подобие на частно парти в лъскав столичен клуб.

Този път нашумелите с рефрена "So let's do it like they do on the Discovery Channel" естествоизпитатели дойдоха да преподадат малко пенсилвански джи сленг на масовата публика.

В тази връзка Jimmy Pop спомена: "Вероятно вашият английски е много по-добър от моя". И така да е, на нас ни харесаха техните лингвистични умения. Внесоха гигантска доза добро настроение и много енергия, липсваща напоследък по нашенската сцена.

Вече добре поопознали софийските нрави, тъй като се подвизават на родна почва пети ден, агентите от щуравото крю разпръсна силова пънкария, примесена с хип-хоп и всякакви нестандартни музикални приумици, много закачливост и театралност. Внушението за безкрайност, свобода, недосегаемост, а и сексуалност се намърдаха трайно в огражданията на Маймунарника.

Комедиен рок, класен, ако може изобщо да се характеризира с този епитет. Музикантите определено са носители на "алтернативната изтънченост", характерна за "Фокстрот" танца - при тях нещата се нажежават бързо, доста лесно и естествено разпалват едно прогресивно фенско избухване и лудост.

Всичко започна доста лежерно и някак "в крак с времето". Протестното! Jimmy Pop и компания се появиха в 21:30 ч., като преди това бе warm up-ът от страна на българите от Piranha.

Легендите от Америка се бяха подготвили със закачливи реплики, течащи на екран зад тях, като откриващата такава бе силовата "Здравейте, загубеняци", последвана от "DJ Q-Ball е по-голям от Витоша" и още подобия, демонстриращи свойското отношение на момчетата.

Дългоочаквано и ни най-малко изненадващо прозвучаха хитовете Along Comes Mary, Uhn Tiss Uhn Tiss Uhn Tiss, Foxtrot Uniform Charlie Kilo, The Ballad of Chasey Lain, I Hope You Die, Vagina etc. В промеждутъците летяха иронични подмятания и хумористични закачки от страна на лицето на банадата - Jimmy Pop.

Доста добре му пригласяше и басистът Jared Hasselhoff, който по средата на концерта започна да размята изкуствен член... "Ако бях на ваше място, нямаше да съм на концерт на BloodHound Gang, а да ида на протест". Чухме и за така култовото място за чуждоземците Слънчев бряг. Имаше истории за алкохол и още нещо, не забравиха да направят комплимент и на българските жени.

Бисът се оказа най-десертен и хитово отлежал/доказан, a и поръчан със скандиране "Оставка" - Fire Water Burn и The Bad Touch, с които бе сложен край на епичното меропроятие. А черешката на вечерта бе чисто голият Jared Hasselhoff, закрил прелестите си с българския флаг. Nice, a!

Стори ти се, че си отишъл да изгориш солидна доза калории, фитнес за ума и тялото. Надъхваща лятна лежерност, игра с думите, междуметията и двойното отрицание а ла американ инглиш (We don’t need No water), в която беснееш, дивееш и се смееш.

Лекция за това как да се освободим от негативните мисли и да гледаме по-ведро на живота. Същевременно да бъдем естествени и неподправени.

Jimmy Pop и компания разбулиха тайните на Веселието, като България се оказа първа спирка от предстоящото им турне. Музикантите се запътват към немската столица, а после към далечна Русия. Единственото нещо, което ни остава сега, е да чакаме излизането на шестия пореден албум и да се надяваме, че пак ще ни навестят!

Сподели.