Клозетен хумор заля столичен клуб... или Bloodhound Gang на живо в клуб Дали

Pinterest LinkedIn +

Концертът на Bloodhound Gang в клуб Дали в София вечерта на 20 юни втрещи обичайните посетители и персонала на заведението, но зарадва безкрайно няколкостотинте почитатели на бандата на средна възраст 18.5 години.

Публиката най-невъзмутимо изчака закъснението от повече от 40 минути, което бе озвучено от обичайния репертоар на клубния DJ, включващ Shakira и други подобни.

Купонът започна още с подгряващата банда Montreal, която заби 40 минути немски пънк, който ужаси сервитьорките. Изпълнението на гостите от Германия беше прекъснато на два пъти от спиране на тока, но само нажежи фестивалната атмосфера. По време на първото спиране публиката пя “Спрете ни тока, не искаме вода” и “The Roof is on Fire”, а по време на второто – членовете на бандата се разсъблякоха и останаха само по чорапи и боксерки и започнаха да разказват вицове и да се шегуват.


Montreal, сн. Avtora.com

Гвоздеят на вечерта, американците от Bloodhound Gang излязоха малко след 23:00 часа. Публиката откачи напълно и охраната едвам удържа наплива към заветната бутилка с любимото питие на групата, Jaegermeister, което басистът Evil Jared Haselhoff разливаше в картонени чашки и раздаваше на хората, стоящи най-близо до сцената.


Evil Jared Haselhoff черпи с Jaegermeister, сн. Avtora.com

Групата изсвири репертоара си от нови и стари песни, но не това беше най-интересното, което се случи.

През цялото време групата упорито твърдеше, че са просто “едни тъпи американци” и “една тъпа група” и отново засвидетелстваха “обичта” си към настоящия им президент. Имаше шеги, игри и закачки на тема концертния живот в страната от сорта на “нали ви казахме, че ще е по-хубаво от концерта на 50 Cent”, “няма да съжалявате, че сте пропуснали Busta Rhymes” и “чувам, че тук много обичате Depeche Mode”, последван от гавър версия на “Enjoy the Silence”.

Имаше и изпълнение на българския химн, след като Jimmy Pop излезе с една тръба и даде тон за песен. Публиката изкара два куплета с цяло гърло. Фронтменът на бандата се направи на ударен и каза, че винаги си е мислел, че химнът на България е “Скакауец”. Тази реплика докара седящия на бара Светльо Хиподилски до дива радост.

Въпреки леко идиотското си излъчване, фронтменът Jimmy Pop, демонстрира завидно добра осведоменост на тема България. Очевидно бе информиран, че ромите и румънците не са много популярни в страната, че националният ни отбор по футбол не се е класирал на световното и се премени с тяхна тениска. Преобличането стана след като басистът излочи една бутилка Jaegermeister и уринира в шапката на Jimmy Pop, който след това си я сложи на главата.


Jimmy Pop и Evil Jared Haselhoff, сн. Avtora.com

Малко преди това паметно изпълнение, Jimmy Pop призова публиката да плюе по басиста с репликата “хайде, нали сте си платили”. Първоначално леко обърканата публика отказа, но в момента в който Evil Jared Haselhoff започна да плюе по нея, в отговор полетя слюнка.

Концертът свърши след полунощ, докато отвън се мотаеха групички от обичайните посетители на заведението, които изглежда не бяха разбрали, че в любимия им клуб се случват непривични събития.

Сподели.