Ирония на съдбата! Нережисирана каскада уби Раян Дън от Jackass

Pinterest LinkedIn +

Американският актьор Раян Дън (Ryan Matthew Dunn), известен най-вече като член на шайката на Джони Ноксвил, чиито подвизи са увековечени за поколенията в хитовата поредица на MTV Jackass, трите пълнометражни широкоекранни продукции, последната от които - Jackass 3D, излезе през 2010 г., и редица производни на тях ТВ и видео програми, почина при автомобилна катастрофа във Филаделфия на 34-годишна възраст.

Заедно с Дън, който според предварителния полицейски доклад за инцидента, е шофирал с твърде висока скорост, довела до излизането му от пътя и последвалата експлозия, се е возил още един, неидентифициран пътник, който също е загинал.

Непосредствено преди да се качи на своето Porsche 2007 г., Дън публикува снимка в Twitter, илюстрираща последния му пиянски запой с приятели. В своя профил в телеграфната социална мрежа той се самоопредели като "ТВ личност, кино звезда и автомобилен ентусиаст".

Дън не е криминално проявен, а единственото му нарушение на закона е регистрирано през 2005 г., когато при полицейска проверка трегерът е показал, че шофира в нетрезво състояние.

Извън изявите си в Jackass, които могат да бъдат квалицирани като "свръх мазохистични каскади" и които най-вероятно са го направили (мулти)милионер, тъй като приходите само от трите филмови продукции надхвърлят $330 млн., Дън има няколко роли и в други кино ленти, в това число Haggard: The Movie, Close-Up и току-що завършения трилър Welcome to the Bates Motel, базиран на класиката Psycho от 1960 г.

Сподели.