MTV спря скандалния тийн сериал Skins

Pinterest LinkedIn +

MTV обяви, че канселира американския римейк на сериала Skins. Новината бе съобщена на официалния сайт на телеканала, като решението е породено от твърде ниския рейтинг на тийн сагата.

Въпреки, че оригиналните британски серии, чийто първи сезон стартира през 2007 г., се превърнаха в едни от най-успешните на малкия екран на Острова, то римейкът се провали изцяло в опита си да копира успеха му зад Океана.

Не помогна и фактът, че премиерата на дебютния епизод на 17 януари 2011 г. постигна един от рекордите в историята на MTV - 2,7 млн. зрители, тъй като в месеците след това публиката намаля близо три пъти.

Впоследствие логично се стигна и до отлив на рекламодатели като Subway, Taco Bell, Wrigley, GM и до липсата на всякаква мотивация за запазването му в ефир.

Иначе самият сериал разказва историята на няколко подрастващи тийнейджъри, като е любопитно, че в оригиналните серии изгряха звезди като Дев Пател (Dev Patel) от "Беднякът Милионер" (Slumdog Millionaire) и Никълъс Холт от X-Men: First Class.


Сподели.