Iron Man 3 бие The Avengers в международния боксофис

Pinterest LinkedIn +

Без никакви изненади Iron Man 3 (Железният човек 3) започна да чупи боксофис рекорди още през дебютния си уикенд.

Новият филм на режисьора Шейн Блек (Shane Black) e първата продукция на Marvel след завършването на фаза едно с The Avengers (Отмъстителите) през 2012 г.

За щастие на създателите му обаче той не само оправда очакванията на феновете, а дори ги надмина, като същевременно спечели цели $195,3 млн. в международния боксофис.

По този начин Iron Man 3 надмина "скромните" $185,1 млн. на The Avengers, като трябва да се има предвид, че премиерата на новия филм за Тони Старк в Китай, Русия, Германия и САЩ все още предстои.

Като друго постижение на блокбъстъра от Disney посочват това за най-касов дебют на всички времена в Аржентина, Индонезия, Сингапур, Тайван, Филипините, Виетнам, Малайзия и Хонг Конг.

Iron Man 3 е филмът на Marvel с най-много приходи през дебютния си уикенд в Швеция, Норвегия, Австралия, Румъния, Унгария, Финландия, Холандия, Нова Зеландия и др.

Продукцията с участието на Робърт Дауни-младши (Robert Downey Jr.), Гуинет Полтроу (Gwyneth Paltrow), Бен Кингсли (Ben Kingsley), Дон Чийдъл (Don Cheadle) и др., направи своята българска премиера на 26 април 2013 г.

Сподели.