"Iron Maiden – Тридесет години зверове: пълна неофициална биография" вече и на български

Pinterest LinkedIn +

На българския книжен пазар излиза поредната преведена музикална биография този път на метъл легендите Iron Maiden.

Издателите от "Адикс", които направиха достъпни биографиите на AC/DC и Иън Гилън, илюстрират ексклузивно "Iron Maiden – Тридесет години зверове: пълна неофициална биография" с цветни снимки от концерта на Iron Maiden в България през лятото, които ще бъдат отпечатани само в българското издание.

Официалната премиера на книгата ще се състои на 27 декември в столичния клуб Black Box. Промоцията ще бъде допълнена от изпълнения на най-големите хитове на Maiden от родни метъл банди.

"Радвам се, че има хора, които се вълнуват от подобен вид издания, защото ние живяхме много години в едно затворено общество и хората не разбраха нищо от историята на тази музика", каза за Avtora.com фронтменът на Ахат Звездомир Керимидчиев.

"До нас достигаха много малко неща, без подробности, изпуснахме развитието на цели течения, на субкултурата. Затова сега единственото нещо, което може да се направи е да поглъщаме информацията, защото човек запознат с миналото е готов да прави бъдеще", допълни Керимидчиев.

 


Iron Maiden е една от най-популярните хеви метъл банди от 30 години насам. През всички тези години – докато вокалистите идват и си отиват, със своя подход към жанра метъл, с дълбокото им уважение към огромния им брой почитатели и безспирни турнета си спечелиха престижното място на самия връх на рок елита.

Биографията, написана от небезизвестният музикален журналист и писател Пол Стенинг, проследява възхода на групата от скромното начало в лондонския Ийст Енд, през безбройните световни турнета, стотици участия на фестивали и поредица от класически албуми, разказът спира едва когато те достигат сегашния си статут на Кръстниците на британския хеви-метъл. Това признание не се дава често на групи, които продължават да функционират на пълни обороти и да упражняват изключително влияние.

"Iron Maiden – Тридесет години зверове: пълна неофициална биография" включва лични интервюта на автора с минали и настоящи членове, хора с вътрешна информация, партньори и всякакви други личности с принос, така че феновете ще оценят този рядък поглед върху техните герои, какъвто досега не са имали. Тъй като е неофициална, и следователно нецензурирана, тази книга предлага нещо повече - истинския свят на Стив Харис и неговата Maiden армия.

Сподели.