"Iron Maiden" пуснаха дългоочакваната си нова песен "The Writing on the Wall". Вижте анимирания клип!

Pinterest LinkedIn +

"Iron Maiden" пуснаха анимиран музикален видеоклип към дългоочакваната си нова песен "The Writing on the Wall". Това е пърото ново парче на метъл легендите от издаването на "The Book of Souls" през 2015 г. То излиза след загадъчна тийзър кампания, която разпали феновете по целия свят. Дни наред те трескаво търсеха всяка възможна улика, която да ги насочи какво да очакват от любимците си.

Подозираше се, че групата работи над нов албум още от 2019 г., но по-конкретни потвърждения новината получи едва през пролетта на тази година, когато на флаери за "Belshazzar's Feast" се появиха буквите "WOTW" и игра на думи, базирана на тази абревиатура, която заля фенските социални мрежи. Към днешна дата вече можем да потвърдим със сигурност, че зад акронима се крие именно заглавието на песента "Writing on the Wall".

След това фронтменът Брус Дикинсън се появи в телевизията с риза със същия дизайн, а една седмица преди голямото съобщение застана на театрален балкон и покани феновете на "Maiden" да присъстват на "Пира на Валтасар" на 15 юли. Това е препратка към библейската Книга на пророк Данаил, в която се разказва за мистериозен надпис на стена, който се появява по време на пир на цар Валтасар. Този надпис е разчетен от пророк Данаил и предсказва скорошната гибел на царството, която Бог изпраща заради незачитане на неговите заповеди.

Чуйте първата нова песен на "Iron Maiden" от шест години насам "The Writing on the Wall" и вижте впечатляващия апокалиптичен клип!


Сподели.