iPhone 6 разби всички досегашни рекорди на Apple с 10 млн. продадени бройки за 3 дни

Pinterest LinkedIn +

Само за три дни двата нови модела iOS смартфон – iPhone 6 и iPhone 6 Plus – са изкупени в 10 000 000 бройки, разбивайки всички досегашни рекорди, поставени от предшествениците на бестселъра на Apple.

За сравнение: PS4 достигна този крайъгълен камък след 9 месеца на пазара, а Xbox One все още е доста далеч от тази цел с приблизително 7 000 000 пласирани бройки. Логично, производителите на игри все повече наблягат на създаването на продукция за мобилните устройства, и това се отнася както за по-малки студиа като Team Meat, така и за водещите имена в бранша.

"Продажбите на iPhone 6 и iPhone 6 Plus надхвърлиха нашите най-смели очаквания за стартовия уикенд и ние не бихме могли да бъдем по-щастливи. Бихме искали да благодарим на всички наши клиенти, благодарение на които този рекорд е факт", коментира постижението шефът на Apple – Тим Кук. Истерията по новите, по-големи от всички предишни модели смартфони на Apple, бе толкова голяма, че в Ню Йорк се изви еднокилометрова опашка от хора, които чакаха няколко дни, за да се сдобият със своя iPhone 6.

Междувременно безупречното качество на устройствата бе компрометирано от набиращите сила рекламации на потребители, чиито айфони са се извили при носене в джоб без защитен твърд калъф. Появи се и видео, което доказва колко лесно екранът на iPhone 6 Plus може да се огъне, без моделът да има характеристиките на Samsung Galaxy Round. Вижте за какво става дума от видеото в дъното на страницата.

Сподели.