TIPX Glass Protector за iPhone 6 – защита, която няма да е излишна

Pinterest LinkedIn +

Новият iPhone 6 вече е наличен и феновете на Apple едвам сдържат търпението си да се сдобият с новата джаджа. Смартфонът идва с редица подобрения – дали са достатъчно и дали са адекватни, предвид конкуренцията на устройствата с Android, е тема за друг разговор.

Apple традиционно силно се гордеят с екраните на смартфона си – техният Retina HD дисплей се смята за един от най-добрите на пазара, що се отнася до резолюция, яркост, контраст и т.н. За съжаление обаче трябва да бъдем честни – здравината никога не е била сред силните черти на екрана на iPhone. Дори самите Apple не споменават якостта на дисплея сред силните му черти на своя сайт.

Вероятно вече сте попаднали на първите drop тестове на новия iPhone 6 (ако не сте, тук можете да видите един), резултатите от които са... да си го кажем направо – отчайващи. Изпуснат дори от не кой знае колко голяма височина, дисплеят на ябълковия смартфон може лесно да стане на сол. Това важи и за други модели, разбира се, но предвид цената на iPhone си заслужава да обърнем сериозно внимание на този проблем.

Техническите проблеми обаче рядко отказват последователите на Стив Джобс да се сдобият с новата джаджа на компанията. Ако и вие сте от тях, най-малкото, което можете да направите, е да подсигурите допълнителна защита за новата си играчка чрез защитното покритие за дисплей TIPX Tempered Glass Protector (цена 29 лв.).

TIPX Glass Protector представлява петслоен стъклен скрийн протектор, изработен от високотехнологично закалено стъкло (KNO3). Поне на теория, то би трябвало да защити екрана на iPhone 6 от почти всичко, с което можете да го сблъскате (преносно или буквално). Предпазва от удари, надрасквания и досадни отпечатъци.

Поради това че протекторът е изработен от стъкло, при него не се забелязват минусите на обикновените скрийн протектори като дисторция на картината или приплъзване на пръстите върху покритието. Противно на очакваното, той не представлява някаква грозна гледка – дебелината му е едва 0,3 мм, като е способен да обхване цялото стъкло на телефона и все пак остава почти незабележим при правилно поставяне върху устройството.

Последното е важно – обърнете внимание на инструкциите за закрепване на протектора, тъй като той, макар и здрав, е направен от стъкло и може да се счупи. Когато го поставите, ще имате пълен достъп до home бутона, камерата, всички останали копчета, входове и изходи на смартфона.

Не забравяйте, че колкото и да е здрав, TIPX Glass Protector покрива само предната част на телефона за да го защитите отвсякъде, най-добре се доверете на някой от калъфите за iPhone 6, които ви представихме наскоро. А най-добре изобщо не го изпускайте, доколкото това може да зависи от вас.

Купи TIPX Tempered Glass Protector ТУК

Сподели.