Йонас Акерлунд режисира новото видео на Бритни Спиърс

Pinterest LinkedIn +

Прочутият шведски филм- и видеомейкър Йонас Акерлунд (Jonas Akerlund) е режисьор на новия видеоклип на Бритни Спиърс (Britney Spears) към пилотния сингъл от предстоящия й албум - Hold It Against Me, който дебютира под No.1 в класацията Billboard Hot 100.

Снимките на клипа са се състояли на 22 и 23 януари след повече от месец подготовка на Спиърс с хореографа Браян Фрийдман, който през последните години работи редовно както с нея, така и с Бийонсе и Марая Кери. Кариерата му на танцьор пък включва съвместни изяви с Майкъл Джексън, Пола Абдул, Селин Дион и др.

В интервю за MTV Фрийдман разкрива, че във видеото участват десет танцьори, а певицата се преобразява в няколко различни роли.

През 2010 година Йонас Акерлунд снима видеоклиповете на Lady Gaga и Бийонсе - Telephone, Давид Гета и Риана (Rihanna) - Who`s That Chick? и Let Me Hear You Scream - на Ози Озбърн, но най-успешният проект във видеографията му е клипът към Ray of Light на Мадона, отличен с Грами и рекордните седем награди на MTV.

Чрез съобщение в своята страница в Twitter, Бритни Спиърс разкрива, че за нея видеото към Hold It Against Me е едно от най-добрите в кариерата й.

Същевременно Jive Records потвърдиха изтеклата без знанието на лейбъла информация, че седмият, все още неозаглавен студиен албум на Бритни Спиърс ще излезе на музикалния пазар на 15 март, а делукс изданието му ще включва три или четири бонус трака.

Сподели.